5 vinkkiä – Näin teet raakakakusta kevyemmän

Pähkinöillä ja rasvoilla ryyditetyt raakakakut tuppaavat olemaan tuhtia tavaraa. Näillä konsteilla kevennät kesäkakkusi.

Tee pohjasta rasvattomampi

Korvaa pähkinät ja mantelit vähärasvaisemmilla kaakaonibseillä tai kookoshiutaleilla. Tai korvaa osa kaurahiutaleilla tai idätetyllä ja kuivatulla tattarilla, josta tulee rapsakka ja lähes rasvaton pohja.

Täysin rasvattoman saat vaaleista mulperimarjoista sellaisenaan tai taateleihin tai rusinoihin yhdistettynä. Tee pohjasta lisäksi ohut ja piirakkamainen.

Jätä kookosöljy täytteestä

Skippaa kookosöljy ja kaakaovoi ja jämäköitä täyte jauhetulla psylliumilla tai chiansiemenillä. Jos haluat täyteläisemmän, korvaa pähkinät avokadolla, joka sopii yhteen esimerkiksi suklaatäytteen kanssa.

Muista marjat ja hedelmät

Suosi hedelmiä ja marjoja. Soseuta täyte esimerkiksi mansikoista ja taateleista, sakeuta psylliumilla tai jauhetuilla chiansiemenillä ja vatkaa seuraksi hieman cashewkermaa. Pohjaksi sopivat mulperit.

Pakasta kakku

Tee jäätelökakku, jolloin pakastaminen hoitaa jähmettämisen, etkä tarvitse kuin pari ruokalusikallista rasvoja.

Suosi soseita

Hyödynnä makeutuksessa banaani-, päärynä-, omena- ja ananassoseita. Sido nestettä lucuma- sekä hedelmä- ja marjajauheilla. Kokeile keventämiseen myös kesäkurpitsasosetta, kunhan jätät täytteen muun nestemäärän vähäiseksi.

Vinkit antoi Outi Rinne
www.mieliruoka.fi