Harvoin on ruoka-aine herättänyt yhtä varauksetonta suitsutusta kuin tämä kaurasta, härkäpavuista ja herneistä valmistettu suomalaiskeksintö. Mikä tekee nyhtökaurasta erityisen?
1. Demokraattisuus.
Nyhtökaura sopii kaikille: se on vegaaninen, gluteeniton ja lihansyöjänkin makuun.
2. Proteiini.
Sitä on nyhtökaurassa 30 grammaa sadassa grammassa, eli se lyö keittiölaudalta niin lihan, tofun kuin rahkan.
3. Maku.
Nyhtökaura on hyvää! Vaikka kuulemma lihaa ei ole yritetty matkia, väistämättä siihen tulee verrattua: yllättävänkin lihaisa, mutta maussa on viljaisuutta. Rakenne on tuhti ja ruokaisa. Se käy sellaisenaan, mutta paistamalla ja maustamalla vain mielikuvitus on rajana: kastikkeeseen, vokkiin, salaattiin, minne vain.
4. Säilyvyys.
Nyhtökaura säilyy jääkaapissa jopa kuukausia.