Tyrnirahka speculoos-kerroksella

Neljälle, valmistusaika 20 minuuttia + jäähdytysaika 2 tuntia

Ainesosat:

225 g tyrnimarjoja

6 rkl agavesiirappia (kevyt)

1 rkl vettä

675 g vähärasvaista rahkaa

1 rkl sitruunamehua

1 tl vaniljauutetta

8 speculoos-keksejä (miel. vähärasvaisia)

Valmistusohje:

  1. Yhdistä kasarissa marjat, 2 rkl agavesiirappia ja vesi. Peitä kannella ja kypsennä välillä sekoittaen keskilämmöllä 6–8 minuuttia, kunnes seos on pehmeää ja mehumaista.
  2. Siirrä seos monitoimikoneeseen ja anna sen jäähtyä 5 minuuttia. Lisää rahka, sitruunamehu ja vaniljauute. Soseuta.
  3. Jaa puolet rahkaseoksesta neljään tarjoilukulhoon. Nostele jokaiseen kulhoon murskattuja keksejä ja 1 rkl agavesiirappia.
  4. Nostele keksien päälle loput rahkaseoksesta. Peitä kulhot ja anna jäähtyä ainakin kaksi tuntia ennen tarjoilua.

Ravintosisältö/annos

325 kaloria

18,5 g proteiinia

46,2 g hiilihydraattia

6,2 g sokeria

7,3 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 3,7 g

3,3 g kuitua

0,1 g suolaa

Lue myös:

Kalaa ja lehtimangoldia chililimettikastikkeessa

Grillattua kananrintaa ja salsa verdeä

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva