Kun napostelunnälkä iskee, väkerrä juureksista tai lehtikaalista terveellisempää purtavaa. Näitä sipsejä rouskuttelee niin leffateatterissa kuin kotisohvalla.
Lehtikaalisipsit
tuoretta lehtikaalia
suolaa
oliiviöljyä
- Huuhtele lehtikaali ja poista ruotiosat.
- Revi lehden paloiksi uunipellin päälle, ripsottele päälle öljy ja suolaa ja pyörittele.
- Paista 200 asteessa 10 minuuttia.
Juuressipsit
500 g punajuuria
250 g palsternakkaa
karkeaa suolaa
- Kuori juurekset ja viipaloi ohuiksi kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Anna kuivaa hetkeen talouspaperin päällä.
- Siirrä leivinpaperin päälle ja kuivata 150-asteisessa uunissa noin 12 tuntia.
- Jäähdytä ja ripottele päälle suolaa.