Terveellisempi toffee-omenapiirakka

Sporttimimmin lauantaiherkku on proteiinipitoinen toffee-omenapiirakka. Tästä kiittää makunystyröiden lisäksi myös omatunto.

Pohja:

20 g Fast Cook-Bake-Cake -proteiini (vanilja)

30 g kookosjauhoa

1 tl kardemummaa

1 tl leivinjauhetta

30 g gluteenitonta jauhoseosta

1 rkl steviaa

30 g kookosöljyä

2 munaa

 

Täyte:

250 g rasvatonta maitorahkaa

1 muna

60 g valkuaista

30 g Fast Pudding (toffee)

2 rkl steviaa

2 omenaa

kanelia

 

 Tee näin:

  • Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää munat ja kookosöljy.
  • Painele kostutetuin käsin pyöreään piirakkavuokaan (24 cm), pohjalle ja reunoille.
  • Vuoka kannattaa öljytä vuokasprayllä ja kookosjauholla.
  • Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi, pyörittele kanelissa ja halutessasi myös steviassa. Lado siivut vuoan pohjalle.
  • Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos piirakkaan omenasiivujen päälle.
  • Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

 

Yhdessä palassa on noin 131 kaloria, 6 g hiilihydraatteja, 7 g rasvaa ja 12 g proteiinia.

VINKKI! Jos sinulla ei ole keittiövakaa, voit varmistaa määrät viitteellisestä muuntotaulukosta.

Resepti tehtiin yhteistyössä Fastin kanssa.