Tee itse chiapitsa

Kerrankin on pitsassa ravintoaineet kohdallaan!

Intiaanit käyttivät chiaa voimaruokana sotaretkillään. Meikäläisille siemenet antavat pitkäkestoista treenienergiaa.

Chiapitsa

0,6 dl chiaa

1,8 dl vettä

3 rkl kokojyväistä tattarijauhoa

1 tl kuivattua oreganoa

1 rkl pinjansiemeniä rouhittuna

2 rkl kurpitsansiemeniä rouhittuna

1 tl merisuolaa

  • Yhdistä chia, vesi, tattarijauhot, oregano ja suola. Vatkaa kunnes seos tiivistyy. Anna turvota 15–20 minuuttia.
  • Lisää murskatut pinjan- ja kurpitsansiemenet. Sekoita hyvin.
  • Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin sentin paksuiseksi pitsapohjaksi.
  • Esipaista 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes pohja on kiinteää.
  • Lisää täytteet ja paista noin 10 minuuttia.
  • Nauti!