Kerrankin on pitsassa ravintoaineet kohdallaan!
Intiaanit käyttivät chiaa voimaruokana sotaretkillään. Meikäläisille siemenet antavat pitkäkestoista treenienergiaa.
Chiapitsa
0,6 dl chiaa
1,8 dl vettä
3 rkl kokojyväistä tattarijauhoa
1 tl kuivattua oreganoa
1 rkl pinjansiemeniä rouhittuna
2 rkl kurpitsansiemeniä rouhittuna
1 tl merisuolaa
- Yhdistä chia, vesi, tattarijauhot, oregano ja suola. Vatkaa kunnes seos tiivistyy. Anna turvota 15–20 minuuttia.
- Lisää murskatut pinjan- ja kurpitsansiemenet. Sekoita hyvin.
- Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle noin sentin paksuiseksi pitsapohjaksi.
- Esipaista 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia tai kunnes pohja on kiinteää.
- Lisää täytteet ja paista noin 10 minuuttia.
- Nauti!