Suklaakuorrutetut banaanidonitsit valmistetaan uunissa donitsivuoassa. Se vähentää huimasti kaloreiden määrää.
10 annosta, valmistusaika 50 minuuttia
Banaanidonitsit
1,2 dl mantelijauhoja
1,2 dl tapiokatärkkelystä
1 rkl arrowjuurijauhetta
0,8 dl kookospalmusokeria
2 tl leivinjauhetta
¼ tl kanelia
¼ tl muskottia
hyppysellinen suolaa
1 iso muna
1 iso banaani
1 tl vaniljauutetta
0,6 dl oliiviöljyä
0,6 dl makeuttamatonta mantelimaitoa
Kuorrute
0,8 dl kookosöljyä
0,6 dl kaakaojauhetta
2 rkl hunajaa
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljauutetta
Tarjoiluun
2 seesamipatukkaa, murskattuna
2−3 rkl pähkinämurskaa
Valmistusohjeet:
- Donitsit: Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Öljyä donitsivuoka. Sekoita jauhot, tärkkelys, arrowjuuri, kookosruokasokeri, leivinjauhe, mausteet ja suola isossa taikinakulhossa.
- Vatkaa muussattu banaani, muna, vaniljauute, oliiviöljy ja mantelimaito keskenään toisessa kulhossa. Yhdistä sitten jauhoseokseen ja vatkaa tasaiseksi taikinaksi.
- Kaada taikinaa 10 donitsimuottiin niin, että ne jäävät noi 1/3 vajaiksi. Aseta donitsivuoat uunipellille ja paista 15−18 minuuttia kunnes donitsit ovat kypsiä. Kun leivonnaiset ovat viilentyneet siirrä ne uuniritilälle kuorruttamista varten.
- Kuorrute: Yhdistä kaikki ainekset paitsi vaniljauute kattilaan. Keitä seosta miedolla lämmöllä, kunnes se on pehmeän tasaista. Anna hieman jäähtyä ja sekoita joukkoon sitten vanilijauute.
- Ennen tarjoilua sirottele ensin seesamipatukkamurut ja pähkinämurska donitsien päälle ja lorottele sitten perään kuorrute.
Ravintosisältö/annos
283 kaloria
3,9 g proteiinia
27,1 g hiilihydraatteja
6,6 g sokeria
19,4 g rasvaa
josta tyydyttynyttä 8,5 g
3,1 g kuitua
0,2 g suolaa
Kokeile myös:
Teksti
Stockfood/Tekstikuva
Kuvat
Stockfood/Tekstikuva