Gluteeniton suklaakuorrutettu hirssikakku saa pehmeyttä tofusta.
12 annosta, valmistusaika 1 tunti 45 minuuttia, odotusaika 8 tuntia
Ainesosat:
Pohja
1,9 dl macadamiapähkinöitä
1,2 dl keitettyä hirssiä
3 rkl sulatettua kookosöljyä
1 rkl fariinisokeria
Täyte
2,75 kookosmaitoa
1,2 dl fariinisokeria
½ tl suolaa
1 rkl kookosöljyä
1 tl vaniljauutetta
600 g pehmeää tofua
3 rkl mantelitahna
4 rkl maissijauhoja
4 rkl mantelimaitoa
Kuorrute
4 rkl kaakaojauhetta
3 rkl kookosöljyä
1 rkl hunajaa
Valmistusohjeet:
- Pohja: Lämmitä uuni 180-asteiseksi. Valitse irtopohjallinen kakkuvuoka, jonka halkaisija on 20 cm. Voitele pohja ja vuoraa sen reunat leivinpaperilla.
- Sekoita macadamiapähkinät, hirssi, kookosöljy ja fariinisokeri tehosekoittimeen. Surauta tasaiseksi muruksi ja painele seos tiiviisti vuoan pohjalle. Paista 10−12 minuuttia kunnes pohja on kuivahtanut päältä. Siirrä kakkupohja sivuun odottamaan. Älä sammuta uunia.
- Täyte: Kaada kookosmaito, fariinisokeri ja suola paistinpannulle. Keitä pienellä lämmöllä välillä sekoittaen 20−30 minuuttia kunnes seos on paksua ja tummaa. Poista pannu liedeltä ja lisää seokseen kookosöljy ja vaniljauute. Anna jäähtyä 10 minuuttia.
- Sekoita maissijauhot mantelimaitoon. Kun sokeriseos on viilentynyt, kaada se, tofu, mantelitahna ja maissijauho-mantelimaitoseos tehosekoittimeen. Aja seos tasaiseksi ja kaada sitten seos kakkupohjan päälle. Paista 30 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita sitten kakku yöksi hyytymään jääkaappiin.
- Kuorrute: Sekoita kaikki ainekset lämmönkestävässä kulhossa ja aseta se sitten vesihauteeseen. Sekoittele kunnes seos on sulanut tasaiseksi.
- Irrota kakku vuoasta. Valuta kuorrute kakun päälle ennen tarjoilua.
Ravintosisältö/annos
295 kaloria
4,9 g proteiinia
20,9 g hiilihydraatteja
12,1 g sokeria
21,9 g rasvaa
josta tyydyttynyttä 10,5 g
2 g kuitua
0,12 g suolaa
Kokeile myös:
Paleo-kakku omenoista ja päärynöistä
Teksti
Stockfood/Tekstikuva
Kuvat
Stockfood/Tekstikuva