Proteiinipitoiset kasvispyörykät sisältävät härkäpapuja ja raejuustoa.
Minttu-papupyörykät
Neljälle
Valmistusaika 30 minuuttia
500 g härkäpapuja
1 purkki valkopapuja
pieni nippu mintunlehtiä
75 g vehnäjauhoja
100 g raejuustoa
1 tl suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen
Minttujogurtti
½ dl silputtuja mintunlehtiä
1 valkosipulinkynsi
200 g kreikkalaista jogurttia
½ tl suolaa
pippuria
1 rkl öljyä
Lisäksi
pitaleipää
vihreää salaattia
1. Kuori härkäpavut. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä viisi minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele pavut kylmällä vedellä.
2. Huuhtele ja valuta valkoiset pavut.
3. Jauha pavut ja mintunlehdet tehosekoittimessa. Lisää jauhot, raejuusto, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Muotoile massasta pieniä palloja ja paista niitä öljyssä, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Nosta kypsät pallot talouspaperilla vuoratulle lautaselle ja anna ylimääräisen öljyn valua pois.
5. Sekoita silputut mintunlehdet, murskattu valkosipuli ja jogurtti. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Tarjoile minttujogurtti dippinä pyöryköiden, pitaleivän ja vihreän salaatin kera.
Kokeile myös näitä ihania reseptejä:
Papu-quesadillat ja avokadokerma