Rapeat minttu-papupyörykät

Proteiinipitoiset kasvispyörykät sisältävät härkäpapuja ja raejuustoa.

Minttu-papupyörykät

Neljälle

Valmistusaika 30 minuuttia

500 g härkäpapuja

1 purkki valkopapuja

pieni nippu mintunlehtiä

75 g vehnäjauhoja

100 g raejuustoa

1 tl suolaa

pippuria

öljyä paistamiseen

Minttujogurtti

½ dl silputtuja mintunlehtiä

1 valkosipulinkynsi

200 g kreikkalaista jogurttia

½ tl suolaa

pippuria

1 rkl öljyä

Lisäksi

pitaleipää

vihreää salaattia

1. Kuori härkäpavut. Keitä niitä suolalla maustetussa vedessä viisi minuuttia. Kaada vesi pois ja huuhtele pavut kylmällä vedellä.

2. Huuhtele ja valuta valkoiset pavut.

3. Jauha pavut ja mintunlehdet tehosekoittimessa. Lisää jauhot, raejuusto, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi massaksi.

4. Muotoile massasta pieniä palloja ja paista niitä öljyssä, kunnes ne ovat rapeita ja kullanruskeita. Nosta kypsät pallot talouspaperilla vuoratulle lautaselle ja anna ylimääräisen öljyn valua pois.

5. Sekoita silputut mintunlehdet, murskattu valkosipuli ja jogurtti. Mausta suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Tarjoile minttujogurtti dippinä pyöryköiden, pitaleivän ja vihreän salaatin kera.

Kokeile myös näitä ihania reseptejä:

Kolmen pavun ricottaspagetti

Papu-halloumisalaatti

Papu-quesadillat ja avokadokerma

Pehmeä härkäpapukeitto

Pastaa ja härkäpapupestoa