Nuudeli-rapusalaatti

Tässä rapusalaatissa rouskuvat pavut ja ravut.

4 annosta

Ainekset:

300 g munanuudeleita
250 g vihreitä papuja
2 rkl seesamiöljyä
300 g pakastekatkarapuja sulatettuna
3 rkl tummaa soijakastiketta
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl fariini- tai ruokosokeria
2 isoa punaista chilipalkoa viipaleina
1 iso punasipuli
tuoretta korianteria
mustapippuria myllystä

Tee näin:

1. Liota nuudeleita ja papuja 10 minuuttia kuumassa vedessä isossa astiassa, kunnes ne ovat pehmeitä leikattaviksi.

2. Valuta ja huuhdo nuudelit ja pavut kylmällä vedellä. Valuta uudelleen ja sekoita seesamiöljyä nuudeleihin. Halkaise pavut pitkittäin puoliksi.

3. Sekoita soijakastike, riisiviinietikka, sokeri ja pippuri isossa kulhossa.

4. Viipaloi chilit ja punasipuli. Sekoita nuudelit, pavut, chili, sipuli ja korianterin lehdet ja lisää ainekset kastikkeen joukkoon. Sekoita hyvin.

5. Jaa lautasille ja pyöräytä ennen tarjoilua päälle mustapippuria maun mukaan.

Ravintosisältö

Energiaa 465 kcal/annos
Proteiinia 27 g
Hiilihydraattia 67 g
Sokeria 6 g
Rasvaa 10 g, josta tyydyttynyttä 2 g
Kuitua 6 g
Suolaa 1 g

 

Lue myös:

Katkarapu-riisinuudelisalaatti

Kala-katkarapukeitto

Wrapit katkarapu-mangotäytteellä

Reseptit ja kuvat StockFood / Fit