Vaihda perinteinen kalasoppa aasialaishenkiseen kalakookoscurryyn. Turskan sijaan soppaan sopii myös esimerkiksi lohi.
Neljälle, valmistusaika 50 minuuttia
Ainesosat:
1 rkl korianterinsiemeniä
½ rkl kuminansiemeniä
½ tl kokonaisia pippureita
4 vihreää chiliä
2 rkl galangalia tai inkivääriä
6 valkosipulinkynttä
1 sitruunaruohon varsi
4 salottisipulia
1 pieni nippu korianteria
1 limetti
1 tl suolaa
2 rkl maapähkinäöljyä
600 g nahatonta turskaa
1 sipuli
1 iso punainen chili
4 isoa porkkanaa
5 dl kevyttä kookosmaitoa
5 dl kasvis- tai kalalientä
1 rkl kalakastiketta
100 g babypinaattia
Tee näin:
- Paahda korianterinsiemeniä, kuminansimeniä ja mustapippuria kuivalla pannulla. Kun siemenet alkavat tuoksua, kaada ne mortteliin ja jauha.
- Silppua vihreät chilit, galangal tai inkivääri sekä salottisipuli, valkosipuli ja sitruunaruoho. Revi korianteri, säästä osa koristeluun. Jauha kaikki tahnaksi tehosekoittimessa. Lisää lämmintä vettä, jos tarvis.
- Kuumenna 1,5 rkl maapähkinäöljyä isolla wokkipannulla. Paloittele kala, ripottele päälle suolaa ja pippuria, ja nosta pannulle paistumaan. Paista kypsäksi.
- Silppua sipuli ja punainen chili. Viipaloi porkkanat. Lisää pannulle vielä 0,5 rkl öljyä ja kuullota 4–5 minuuttia chiliä ja sipulia. Lisää maustetahna, porkkanat ja ripaus suolaa.
- Paista 3–4 minuuttia ja välillä sekoittaen. Lisää kookosmaito ja kasvisliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kymmenisen minuuttia.
- Lisää keiton joukkoon turskat, peitä kannella ja keitä miedolla lämmöllä 4–5 minuuttia.
- Mausta curry kalakastikkeella ja tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää pinaatit ja keitä vielä pari minuuttia
- Annostele kulhoihin ja koristele korianterilla.
Ravintosisältö/annos:
382 kaloria
36 g proteiinia
22 g hiilihydraattia
9 g sokeria
17 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 7 g
4 g kuitua
1,2 g suolaa
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva