Lehtikaalisalaatti päärynöiden, viikunoiden ja tahinikastikkeen kera

Lehtikaali on voimavihannes, josta saa C- ja E-vitamiinia sekä rautaa.

Neljälle
Valmistusaika 25 minuuttia

200 g lehtikaalia
2 päärynää
150 g kuivattuja viikunoita
50 g pinjansiemeniä
1 granaattiomena

Tahinikastike

50 g tahinia
½ sitruunan mehu
½ dl vettä
1 tl juoksevaa hunajaa
suolaa

1. Leikkaa lehtikaalista kova ruoti pois. Huuhtele ja kuivaa vihreät lehdet. Silppua hyvin ohueksi.

2. Huuhtele päärynät ja leikkaa kuutioiksi. Leikkaa viikunat ohuiksi suikaleiksi. Paahda pinjansiemenet kuivalla pannulla kullanruskeiksi. Puolita granaattiomena ja koputa lusikalla puolikkaan ulkokuorta niin, että siemenet irtoavat. Kaiverra loput lusikalla ja irrota valkoinen kalvo siemenistä.

3. Tahinikastike: Vatkaa tahini ja sitruunamehu kulhossa. Lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes kastike on kermaista ja juoksevaa.

4. Kääntele lehtikaali, päärynät, viikunat, pinjansiemenet ja granaattiomenan siemenet sekaisin. Kaada kastike päälle.

 

Lue myös:

Rapea kukkakaalisalaatti ja chilivinegretti

Lämmin rukiinjyväsalaatti

Kvinoasalaatti avokadolla ja mangotofulla

resepti ja kuva toimittanut spis bendre ja mat magasinet Miia Vähähyyppä