Viileä sää vaatii lämmintä lohturuokaa.
Neljälle
3 dl rukiinjyviä
1 litra vettä
suolaa ja pippuria
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl omenaviinietikkaa
1 pieni juuriselleri
2 omenaa
1 nippu lehtipersiljaa
10 cm tuoretta piparjuurta
1. Keitä rukiinjyviä suolalla maustetussa vedessä 45 minuuttia miedolla lämmöllä. Nosta kattila levyltä ja anna hautua vielä 5 minuuttia. Kaada vesi pois.
2. Sekoita lämpimien jyvien sekaan 2 rkl oliiviöljyä, omenaviinietikka, suola ja pippuri.
3. Kuori selleri ja leikkaa se kuutioiksi. Paista kuutioita öljyssä noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä ja pehmenevät mutta pysyvät yhä napakoina.
4. Leikkaa omenat kuutioiksi ja sekoita omenat, sellerit ja rukiinjyvät keskenään.
5. Huuhtele ja kuivaa persilja ja silppua. Kuori piparjuuri ja raasta salaatin sekaan.
Katso myös nämä ruokaisat salaatit: