Vegaanisen omeletin voit täyttää mielikasviksilla, kokeile esimerkiksi paistettuja sieniä.

Kesäkurpitsa-tofuomeletti

Neljälle, Valmistusaika 40 minuuttia

Ainesosat:

2 rkl oliiviöljyä
2 kesäkurpitsaa
muutama oksa rosmariinia
400 g silken tofua
1 ¼ dl hummusta
4 rkl ravintohiivaa
3 tl maissijauhoja
1 rkl vettä
2 rkl kookosöljyä
suolaa, pippuria myllystä

Valmistusohje:

1. Kuori ja kuutio kesäkurpitsat. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja lisää kuumalle pannulle kesäkurpitsakuutiot. Riivi joukkoon rosmariini oksista ja mausta suolalla. Hauduta 4−6 minuuttia välillä sekoittaen. Kun kurpitsa on pehmeää ja saanut hieman väriä pintaan, siirrä pannu sivuun odottamaan.

2. Sekoita tofu, hummus, ravintohiiva, maissijauho, suola ja vesi blenderissä tasaisen juoksevaksi tahnaksi. Voit lisätä varovasti vettä, jotta saat tahnasta juoksevaa.

3. Sulata ½ rkl kookosöljyä lettupannulla ja kaada ¼ taikinasta pannulle. Paista omelettia 3−4 minuuttia, kunnes alapuoli on kullanruskea. Käännä ja jatka paistamista 2−3 minuuttia. Siirrä valmis omeletti lautaselle odottamaan ja peitä se foliolla. Paista loput omeletit.

4. Lämmitä kesäkurpitsaseos uudestaan ennen tarjoilua. Jaa omeletit lautasille ja täytä ne kesäkurpitsalla.

Ravintosisältö/annos

254 kaloria
11,4 g proteiinia
9,4 g hiilihydraatteja
2,1 g sokeria
19 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 7,7 g
3,1 g kuitua
0,425 g suolaa

Lue myös:

Kikhernemunakas

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva