Kasvisbiryanin kaverina maistuu lämmin leipä.

Kasvisbiryani

Neljälle, Valmistusaika 1 tunti 25 minuuttia

Ainesosat:

Biryani

2 isoa sipulia
6 valkosipulin kynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä
2 vihreää chiliä
2 rkl auringonkukkaöljyä
2 tl jauhettua kuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl chilijauhetta
1 tl garam masalaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl jauhettua kurkumaa
3 laakerinlehteä
4 ¼ dl basmatiriisiä
8 ½ dl kasvislientä
2 isoa porkkanaa
3 ½ dl pakasteherneitä sulatettuina
1 sitruunan mehu
suolaa, mustapippuria myllystä

Tarjoiluun

1 rkl auringonkukkaöljyä
1 pieni sipuli
2 rkl cashewpähkinöitä
2 keitettyä kananmunaa

Valmistusohje:

1. Pilko biryaniin tarkoitetut sipulit pienemmiksi, kuori inkivääri ja poista chileistä siemenet. Laita sipuli, inkivääri, chilit ja valkosipulin kynnet tehosekoittimeen ja lisää joukkoon tilkka vettä. Tee mausteista tasainen tahna.

2. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää maustetahna kattilaan. Paista tahnaa keskilämmöllä 8−10 minuuttia, kunnes se ruskistuu hieman. Lisää kuivat mausteet joukkoon ja jatka paistamista noin 2 minuuttia.

3. Huuhtele riisi ja kaada kattilaan. Lisää myös laakerinlehdet, kasvisliemi sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Anna kiehahtaa kunnolla. Laske sitten lämpötilaa ja keitä riisiä miedolla lämmöllä 30 minuuttia kannen alla.

4. Kuori ja kuutioi porkkanat. Siirrä kattila pois kuumalta liedeltä ja kaada porkkanat ja herneet riisin päälle. Anna seistä 20 minuuttia kannen alla ja sekoita sitten haarukalla riisiä niin, että siitä tulee irtonaista ja porkkanat ja herneet sekoittuvat hyvin joukkoon. Kaada kattilaan sitruunan mehu ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

5. Sillä aikaa kun riisi kypsentyy, kuutio sipulit ja keitä kananmunat. Leikkaa kypsät munat neljään osaan. Kuumenna auringonkukkaöljyä pannulla ja kuullota sitten sipulia noin 3−4 minuuttia. Lisää cashewpähkinät ja paista 1−2 minuuttia, kunnes pähkinät saavat hieman väriä pintaan.

6. Jaa biryani lautasille, koristele annokset sipuli-pähkinäpaistoksella ja munalohkoilla.

Ravintosisältö

377 kaloria
11,3 g proteiinia
42,6 g hiilihydraatteja
9,7 g sokeria
17,6 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2,7 g
7,2 g kuitua
0,7 g suolaa

Katso myös nämä herkulliset reseptit:

Kasvismureke ja ruusukaalilisäke

Harissa-broileri ja kasviskuskus

Kasvisgalette tomaateista, pestosta ja fetajuustosta

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva