Japanilainen kylmäsavulohisalaatti ja wasabimajoneesi

Terveellinen majoneesi syntyy jogurtista ja munanvalkuaisista.

 

Japanilainen kylmäsavulohisalaatti

2 annosta

150 g kurkkua
150 g porkkanaa
100 g siitakesieniä
¼ dl valkoviinietikkaa
½ tl sokeria
ripaus  suolaa
1 ruukku lehtisalaattia
150 g kylmäsavulohta

Wasabimajoneesi

¾ dl rasvatonta maustamatonta jogurttia
1 tl valkoviinietikkaa
1 keltuainen
1 tl makeaa sinappia
1 tl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1 tl wasabia
¼ tl rouhittua mustapippuria
1 valkuainen

  • Viipaloi kurkku. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi lastuiksi. Puhdista ja puolita pienet siitakesienet, leikkaa isommat neljään osaan.
  • Sekoita etikka, sokeri ja suola ja marinoi kasviksia vartin ajan. Valmista sillä aikaa majoneesi. Vatkaa keskenään kevyesti jogurtti, etikka, keltuainen, sinappi, sitruunamehu, mausteet ja wasabi (annostele varovasti). Vatkaa lopuksi valkuainen kovaksi ja kääntele joukkoon.
  • Huuhdo ja revi salaatti annoslautasille. Nosta päälle marinoituja kasviksia ja kylmäsavulohta. Lusikoi wasabimajoneesia päälle.
  • Yhdessä annoksessa on 254 kaloria.