Grillattua romainea ja avokadoa
Älä grillaa salaattia liikaa, se saa jäädä rapsakaksi.

Grillattua romainea ja avokadoa

Neljälle, Valmistusaika 15 minuuttia

Ainesosat:

2 rkl oliiviöljyä
1 iso romainesalaatti
1 iso keltainen paprika
1 avokado
1 ¼ dl vähärasvaista maustamatonta jogurttia
2 rkl vähärasvaista majoneesia
2 rkl sitruunamehua
2 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
1 valkosipulin kynsi
2 rkl maapähkinöitä
suolaa
mustapippuria

Valmistuohje:

  1. Suikaloi paprika ja leikkaa salaatti neljään osaan. Voitele vihannekset oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Lämmitä grilli kohtuu kuumaksi. Valele grilliritilä oliiviöljyllä. Aseta salaatti ja paprikasuikaleet grilliin ja kypsennä 2−3 minuuttia molemmilta puolilta. Kun vihannekset ovat valmiita, siirrä ne tarjoiluastiaan. Leikkaa avokado neljään osaan ja laita siivut tarjoiluastiaan.
  3. Hienonna valkosipuli. Yhdistä jogurtti, majoneesi, sitruunamehu, sinappi, hunaja, valkosipuli, aavistus vettä, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
  4. Ripottele pähkinät salaattien päälle. Lusikoi kastike vihannesten päälle juuri ennen tarjoilua.

Ravintosisältö/annos

237 kaloria
5,1 g proteiinia
14,2 g hiilihydraatteja
6,8 g sokeria
19 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2,6 g
4,8 g kuitua
0,4 g suolaa

Lue myös:

Värikäs Nizzansalaatti

Lämmin nektariini-kanasalaatti

Herkulliset ja terveelliset falafelit

Teksti StockFood/Tekstikuva
Kuvat StockFood/Tekstikuva