Neljälle, Valmistusaika 15 minuuttia
Ainesosat:
2 rkl oliiviöljyä
1 iso romainesalaatti
1 iso keltainen paprika
1 avokado
1 ¼ dl vähärasvaista maustamatonta jogurttia
2 rkl vähärasvaista majoneesia
2 rkl sitruunamehua
2 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
1 valkosipulin kynsi
2 rkl maapähkinöitä
suolaa
mustapippuria
Valmistuohje:
- Suikaloi paprika ja leikkaa salaatti neljään osaan. Voitele vihannekset oliiviöljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla.
- Lämmitä grilli kohtuu kuumaksi. Valele grilliritilä oliiviöljyllä. Aseta salaatti ja paprikasuikaleet grilliin ja kypsennä 2−3 minuuttia molemmilta puolilta. Kun vihannekset ovat valmiita, siirrä ne tarjoiluastiaan. Leikkaa avokado neljään osaan ja laita siivut tarjoiluastiaan.
- Hienonna valkosipuli. Yhdistä jogurtti, majoneesi, sitruunamehu, sinappi, hunaja, valkosipuli, aavistus vettä, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi kastikkeeksi.
- Ripottele pähkinät salaattien päälle. Lusikoi kastike vihannesten päälle juuri ennen tarjoilua.
Ravintosisältö/annos
237 kaloria
5,1 g proteiinia
14,2 g hiilihydraatteja
6,8 g sokeria
19 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2,6 g
4,8 g kuitua
0,4 g suolaa
Lue myös:
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva