Proteiinipatukoita voi helposti tehdä myös itse. Kääräise välipala voipaperiin ja nappaa mukaan treeneihin.
12 annosta, valmistusaika 45 minuuttia
Ainesosat:
2,4 dl manteleita
2,4 dl suolattomia maapähkinöitä
2,4 dl vaniljanmakuista proteiinijauhetta
4,2 dl Medjool-taateleita
3 rkl kaurahiutaleita
3 rkl maapähkinävoita
2 rkl mantelijauhoa
ripaus kanelia
2– 4 rkl lämmintä vettä
Valmistusohjeet:
- Kuumenna uuni 180 asteeseen.
- Voitele uunivuoan reunat ja pohja. Päällystä leivinpaperilla.
- Aja pähkinät ja proteiinijauhe tehosekoittimessa tasaiseksi muruksi.
- Lisää taatelit, kaurahiutaleet, mantelijauhot ja kaneli. Sekoita tasaiseksi.
- Pidä tehosekoitin käynnissä ja lisää vettä vähän kerrallaan, kunnes massasta tulee tahmeaa.
- Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita kosteilla käsillä.
- Paista 20–25 minuuttia, kunnes pinta näyttää kypsältä. Nosta ritilälle jäähtymään.
- Leikkaa jäähtynyt levy patukoiksi.
Ravintosisältö/annos
286 kaloria
17 g proteiinia
25 g hiilihydraatteja
17 g sokeria
15 g rasvaa, josta tyydyttynyttä 2 g
4 g kuitua
0,5 g suolaa
Lue myös:
Miksi treenaajan kannattaa syödä banaania? 8 hyödyllistä faktaa
Teksti
StockFood/Tekstikuva
Kuvat
StockFood/Tekstikuva