Valitse piilolinssit lajin mukaan

Tiesitkö, että lajisi saattaa asettaa piilolinsseille erityisvaatimuksia?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Minkälaiset piilolinssit sopivat liikkujalle?

Linssin valintaan vaikuttaa, mitä lajia harrastat ja kuinka paljon käytät piilolinssejä. Esimerkiksi uimarille sopivat parhaiten kertakäyttölinssit, joissa vedestä tulleet mikrobit eivät pääse lisääntymään. Jos kertakäyttölinssi huuhtoutuu veteen, taloudellinen tappio on pieni. Sulkapalloilijan tärkein vaatimus taas on, että linssi pysyy paikoillaan silmässä, vaikka katseen suunta vaihtuu nopeasti. Linssin on oltava tarpeeksi tiukka. Voit myös käyttää erilaisia linssityyppejä eri harrastuksissasi. Kun piilolinssejä käyttää paljon, mukavimmat ovat runsaasti happea läpäisevät ja kosteina pysyvät linssit.

Kuinka paljon piilolinssejä voi käyttää huoletta?

Turvallinen käyttömäärä vaihtelee ihmisten välillä ja käytetyn piilolinssin mukaan. Yksi voi käyttää piilolinssejä seitsemänä päivänä viikossa jopa 16 tuntia yhteen menoon ilman ongelmia, kun toisen silmät alkavat kärsiä sarveiskalvon hapenpuutteesta jo paljon pienemmillä käyttömäärillä.

Mitä ovat silikonihydrogeelipiilolinssit?

Silikonihydrogeelipiilolinssit ovat uusinta uutta piilolinssimarkkinoilla. Ne läpäisevät happea erittäin hyvin, ja sopivat siksi monille, jotka eivät ole vielä löytäneet tarpeeksi hengittäviä piilolinssejä. Linssien pinta on pesusienimäinen ja täynnä reikiä, ja siksi puhtaat linssit läpäisevät happea jopa paremmin kuin kyynelneste. Kun sarveiskalvo saa happea ilmasta, kudos ei tukahdu eikä silmä ala punottaa. Silikonihydrogeelilinssejä voi käyttää yötä päivää, mutta ne ovat mukavat myös pelkässä päiväkäytössä. Rakenteeltaan linssit ovat hieman paksummat kuin perinteiset linssit ja siksi hyvin kestävät. Joidenkin silmissä silikonihydrogeelilinssit kuitenkin kuivuvat helpommin kuin perinteiset materiaalit, sillä silikonimateriaali hylkii vettä. Markkinoille tulee vielä entistä paremmin kostuvia silikonihydrogeelilinssejä. Silikonihydrogeelilinssejä saa sekä kuukausilinsseinä että kertakäyttöisinä. Kuukausilinssit maksavat noin 10–30 euroa pari.