Tiesitkö näitä väitteitä orgasmista?

Ei liene yllätys, että hekumaa on tutkittu paljon. Jostain syystä orgasmit kiehtovat enemmän kuin Saaristomeren leväesiintymät!

Monia seksistä ja orgasmista tehtyjä tutkimuksia yhdistää yksi asia – ne on toteutettu niin pienellä otannalla, että tuloksista saadaan erittäin raflaavia – ja erittäin epäluotettavia. Viihdyttäviä ne toki ovat ja taattua iltapäivälehtitavaraa. Uskokoon ken tahtoo!

1. Orgasmi nuorentaa kymmenellä vuodella.

Moni haluaisi varmasti uskoa siihen tutkimukseen, jonka mukaan seksiä säännöllisesti 4 kertaa viikossa harrastava ja orgasmeja saava näyttää 10 vuotta ikäistään nuoremmalta!

2. Kävelytyyli paljastaa vaginaorkkuilijan.

Belgialaistutkimuksen mukaan rennosti keinahdellen, pitkiä askelia ottavat naiset saavat jäykkiä tikkaajia varmemmin vaginaorgasmin.

3. Orgasmi pelastaa roskaruualta.

Orgasmin aikana kroppaan erittyvä ”luonnon amfetamiini” fenetyyliamiini sekä serotoniini hillitsevät ahmimishimoa.

4. Synnytysorgasmi on yhteinen salaisuus.

1980-luvun lopulla julkaistiin tutkimus, jossa väitetään synnytyksen aikana saadun intensiivisen orgasmin olevan naisten ”parhaiten säilytetty salaisuus”. Tuskainen ähinä synnytyssalissa ei siis ehkä olekaan sitä, miltä se vaikuttaa!

5. Koulutetut naiset saavat parhaat O:t.

Brittitutkimuksen mukaan koulutetut, fiksut ja rikkaat naiset saavat parempia orgasmeja useammin kuin vaatimattomammat tallaajat. Koulutuksen merkitystä ei kai siis voi korostaa liikaa.

 

Asiantuntijana kliininen seksologi Jukka Virtanen. LÄHTEET Mary Roach: Bonk, The Curious Coupling of Science and Sex, Kari Heusala: Naisen seksuaalisuus ja Naisen orgasmi, Nicci Talbot: Ihana orgasmi sekä lukuisat referaatit seksi- ja orgasmitutkimuksista ympäri internetiä.