Rentoudu! 3 tapaa antaa hetki aikaa itsellesi

Jokainen tarvitsee välillä rentouttavaa hemmottelua. Millainen on kaunistava metsäretki? Entä hieronta ilman käsiä?

Joskus on hyvä antaa itselle minä-aikaa ja rentoutua. Hieronta tai kasvohoito ovat mitä parhaimpia keinoja antaa itselle rentouttava hetki. Löytyisikö näistä seuraava hemmotteluhetki?

Puhdistava kasvohoito on kuin metsäretki

Kotimaisen, Helsingissä valmistettavan ­Unna Nordic -tuotesarjan hoitolahoidoissa aistii metsän vaikutuksen. Tuotteiden pääraaka-aineet kun ovat peräisin luonnosta: muun muassa kosteuttava koivumahla, vahvistava mänty, vitamiinipitoiset metsämarjat ja tasapainottava kataja hoitavat ihoa luonnollisesti mutta tehokkaasti.

Tuotteiden eteeriset öljyt kuljettavat kasvohoidon aikana syvälle metsään – tuntuu kuin käsittelyn aikana uinuisi sammalella. Iho ei rasitu edes puhdistuksessa, sillä se hoituu hellävaraisesti ultaräänilaitteen avulla. Myös hoitotuotteet imeytetään iholle laitteella.

Hoidon päätteeksi iho on kuulas ja heleä, eikä näytä lainkaan siltä, että ylimääräinen kuona on juuri puhdistettu pois.

Lisätietoja: Unnanordic.fi ja kauneushuonekajo.fi

Hierontaa ilman käsiä

Brittiläisen Gerry ­Pyvesin kehittämällä No hands -hierontatekniikalla yritetään vaikuttaa keskushermostoon ja rauhoittaa sekä tasapainottaa kehoa. Samalla kun hieronta tepsii lihaskireyksiin, se myös vaikuttaa rakenteellisiin ongelmiin ja stressiin.

Hierontaotteet ovatkin omanlaisensa; työssä eivät ole nyt kädet, vaan kehoa hierotaan kyynärvarsien pehmeillä osilla laaja-alaisemmin. Hierontaan kuuluvat venytykset, rytminvaihdot ja painon vaihtelut tuntuvat pehmeiltä ja niitä tasapainottaa hierottavan aktiivinen hengitys. Hieronnassa hengityksen avulla kiinnitetään huomio hetkeen ja näin otetaan vastuu hyvinvoinnista.

Kun on tunnin ajan hengitellyt hieronnan tahtiin, olo on sekä rentoutunut että keskittynyt. Hoidon jälkeen on enemmän läsnä kehossaan, ja mikä parasta: selän kireydet ovat tiessään.

Lisätietoja: beyondmassage.fi.

 

Pikatreeni silmän­ympärysiholle

Tummat silmänaluset ja ikääntymiseen kuuluvat ”naururypyt” saavat Guinot’n Eye Lift -hoidossa tehokasta kyytiä. Kolmivaiheinen hoito alkaa napakalla silmänympärysihon hieronnalla ja jatkuu lihasten sähköisellä stimulaatiolla.

Hoitopäillä suoritettava stimulaatio tuntuu hassulta, ihan kuin koko pään alueella marssisi tuhatpäinen muurahaisarmeija.

Pikahoito päättyy naamioon, joka virkistää ja kosteuttaa silmien alueen ihoa. Käsittelyn jälkeen katse on kirkastunut ja silmänympärysiho kivasti napakoitunut. Tehohoito pistää lymfakierron liikkeelle ja toimii kuin pikatreeninä silmänympärysiholle.

Tosin mikään ei ole pysyvää, ellei sitä huolla. Niinpä kaapista on taas kaivettava silmän-ympärysvoide ja muistettava myös käyttää sitä.

Lisätietoja: fi.guinot.ee

Lue myös:

Hyödynnä hävikki, valmista hemmottelevia kauneustuotteita

Kaipaatko hemmottelua? 4 x miniloma kotimaassa

Teksti Päivi Ekola
Kuvat Hoitolat