Poimi vinkit suositun Konjac-sienen käyttöön

Kaikki puhuvat nyt ihmesienestä, mutta mitkä ovat ihonhoitotuotteen hyödyt ja miten sitä tulisi käyttää?

Tältä et ole voinut välttyä: ihonhoitofriikit ympäri maailman ovat intoilleet jo pitkään Konjac-sienen monista käyttötarkoituksista, ja sen nimeen vannovat erityisesti ekologisen luonnonkosmetiikan ystävät. Japanin kosmetiikkamarkkinoilta maailmanlaajuiseen suosioon noussut konjac-kasvin juuresta valmistettu sieni tekee käyttäjien mukaan ihosta ihanan pehmeän ja sileän.

Sienen nimeen vannoo muun muassa Meghan Marklen kuulaan ihon takana oleva ihonhoidon asiantuntija Charlotte Connoley. Kokosimme Charlotten vinkit sienen käyttöön.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Konjac-sieni sopii kaikille ihotyypeille

Sieni on kehitetty alun perin vauvan ihon puhdistukseen, joten kuorinta sopii myös herkälle iholle. Kuiva sieni on kova, mutta pehmenee ja laajenee kastuessaan. Konjac-sieniä on erivärisiä, joten valikoi oikea ihotyyppisi mukaan. Vaalea ”perussieni” sopii kaikille, ja muihin on lisätty ihon erityistarpeita silmällä pitäen luonnollisia aineita. Esimerkiksi tumma, bambuhiiltä sisältävä sieni on tarkoitettu erityisesti hävittämään mustapäitä ja muita epäpuhtauksia, vihreään taas on lisätty aloeta herkän ja kuivan ihon tarpeet huomioiden. Sieniä myyvät luontaistuotekauppiaat ovat varoitelleet markkinoilla olevista kopioista, jotka on värjätty synteettisillä väriaineilla.

2. Sientä voi käyttää aamuin illoin

Konjac-sienen teho ei perustu voimakkaaseen fyysiseen kuorintaan, joten voit huoletta käyttää sitä aamuin illoin. Toisin kuin useita kuorinta-aineita, Konjacia voi käyttää myös herkälle silmänympärysalueelle. Aamulla sieni herättää ihon ja poistaa epäpuhtaudet sekä rippeet yövoiteista. Iltaisin voit poistaa sillä meikin, ja samalla tuote kirkastaa ja tasapainottaa ihoa.

3. Konjac-sientä on todella helppo käyttää

Ensimmäisellä käyttökerralla sieni pitää upottaa veteen noin minuutiksi, jolloin se pehmenee ja laajenee oikeaan mittaansa. Tämän jälkeen riittää nopea kastelu ennen käyttöä. Voit käyttää lisäksi kasvojenpesuainetta, mutta se ei ole pakollista. Jos meikkiä on paljon, meikinpoistoaineen käyttö voi olla hyvä veto. Tällöin levitä putsari ensin kasvoille, hiero sienellä ja huuhtele. Lopuksi suositellaan kuitenkin käyttämään pelkkää vettä sienen kanssa, jolloin sen omat mineraalit pääsevät ravitsemaan ihoa.

4. Pese huolellisesti käytön jälkeen

Huuhtele sieni jokaisen käytön jälkeen ja ripusta kuivumaan. Konjac-sieni on luonnontuote, joten ajan myötä se alkaa hajota. Siksi se on syytä vaihtaa noin kuuden viikon välein. Heitä vanha tuote bioroskikseen ruuantähteiden mukana.

+ Purkkirusketus-vinkki!

Tuote sopii erittäin hyvin ennen itseruskettavan levitystä tehtävään kuorintaan, sillä se ei sisällä kemikaaleja tai öljyjä, jotka voisivat vaikuttaa rusketuksen lopputulokseen.

Lähde: Elle

Lue myös:

Tiesitkö, että sampoo kannattaisi vaahdottaa ennen hiustenpesua?

Yksinkertainen mutta tehokas ihonhoitorutiini – 5 vinkkiä

Teksti Heidi Mäkelä
Kuvat iStock