Petra Gargano: ”Löysin liikunnanilon vasta kolmekymppisenä”

Laulaja Petra Gargano, 31, lopetti joukkuevoimistelun, kun Tiktak imaisi hänet musiikkiuralle.

Rääkkitreeni on ehdottomasti parasta – kaikki tai ei mitään!
Mainos alkaa
Mainos päättyy

Väite: Maastaveto on 
kuningasliike.

Ehdottomasti! Kun tekniikka on hallussa, on mahtavaa fiilistellä isoilla painoilla. Itsensä haastaminen on salitreenissä se juttu minulle. Aloin treenata poikani Noelin syntymän jälkeen kolmisen vuotta sitten. Minulla ei ollut aiempaa salikokemusta, joten katsoimme personal trainerin kanssa ensin tekniikat läpi.

Väite: Salilla täytyy 
näyttää hyvältä.

On tärkeää näyttää sen verran hyvältä, että itseään pystyy katsomaan peilistä, jotta liikkeet menevät oikein. En kuitenkaan laittaudu salille, tukkakin on monesti pystyssä. Välineurheilen sen verran, että käytän kivannäköisiä treenivaatteita, sillä niistä tulee hyvä fiilis.

Väite: Porukassa on 
kivointa treenata.

Nautin enemmän yksin treenaamisesta. On terapeuttista, kun ei tarvitse puhua kenellekään. Tykkään, että painoja on niin paljon, etten pysty ajattelemaan muuta kuin sitä, mitä tietty lihas tekee juuri sillä hetkellä. Rääkkitreeni on ehdottomasti parasta – kaikki tai ei mitään!

Väite: Lapsiperhearki ja liikunta eivät sovi yhteen.

Niiden yhdistäminen on siinä mielessä haastavaa, että aina on huono omatunto jostain. Jos on laatuaikaa kotona, liikkumaan ei välttämättä pääse usein. Kun taas pääsee liikkumaan, lapsi on monesti hoidossa, jolloin on huono omatunto siitä. Kuntosalin lapsiparkki on kuitenkin ollut pelastus. Noel lähtee innoissaan jumppaamaan kanssani.

Väite: Kemian opiskelusta on apua ruuanlaitossa.

Olen opiskellut kemiaa, ja kokkailuahan sekin on: tehdään asioita ohjeen mukaisesti, jotta saadaan kemiallinen reaktio aikaiseksi. En laittanut lainkaan ruokaa, ennen kuin sain Noelin. Silloin oli pakko opetella kokkaamaan, koska halusin syöttää hänelle itse tehtyjä soseita ja karsia omastakin ruokavaliostani epäterveellisimmät asiat pois. Nykyään jopa nautin ruuanlaitosta.

Väite: Musiikki pelasti 
minut urheilulta.

Ennen Tiktakia harrastin joukkuevoimistelua, jonka aloitin muistaakseni 5-vuotiaana. Rakas harrastus oli uhrattava musiikin takia. Teinivuoteni menivät täysin musiikin parissa, eikä minulla ollut aikaa eikä kiinnostusta liikkumiseen. Olen löytänyt todellisen liikunnanilon vasta kolmekymppisenä. Nyt liikunta ja musiikki tukevat toisiaan.

Lue myös:

Sara Forsberg: ”Olen ihastunut lihaviin miehiin”

Tuija Pehkonen: ”Kauhea, miten olen mollannut kroppaani”

Laulaja Evelina: ”Miksi hoikan kroppaa saa kommentoida?”