Opi kinesioteippauksen alkeet

Kinesioteipeillä kursitaan vammat kuntoon ja jopa oikaistaan ryhtiä. Opi kaksi perusteippausta!

1. ”Alaselkää juilii ja kolottaa”

-> Jos ei ole kyse loukkaantumisesta, vaiva johtuu yleensä heikoista keskivartalon lihaksista. Teippi poistaa kivun, mutta selkää on syytä kuntouttaa esimerkiksi jumpalla.

TEE NÄIN!

Leikkaa kolme teippiä Y-muotoon. Niiden tulee yltää ristiluulta 10–20 senttiä ylöspäin. Ankkurit kiinnitetään ristiluun päälle, jonka jälkeen ylävartaloa taivutetaan eteenpäin ja säikeet liimataan kiinni. Teippejä ei saa venyttää. Lopuksi ankkurien päälle liimataan hivenen venyttäen suora teippi.

2. ”Olkapää rasittuu tietokoneella nököttämisestä”

-> Rasituksen tunne johtuu siitä, että olkapäät työntyvät virheellisesti eteenpäin. Teipillä niitä kurotaan takaisin oikeaan asentoon samalla kipua poistaen.

TEE NÄIN!

Leikkaa teippi Y-muotoon niin, että se yltää olkapään yläosasta olkavarren toiseen kolmannekseen. Ankkuri kiinnitetään tasaisesti ilman venyttämistä olkapään alle. Sen jälkeen teipattava nostaa kyynärpään rinnan tasolle ja teippi liimataan ilman venytystä olkapään takapuolelle. Kiinnitä toinen teippi niin, että teipattava tuo kyynärpäänsä taaksepäin ja liimaa teippi käden etupuolelle. Liimaa vielä ylä- ja alapuolelle suorat teipit kevyesti venyttämällä. Kun teipit ovat paikoillaan, hankaa niitä kevyesti, jotta liima aktivoituu.

 

Asiantuntijoita: HR Fysion fysioterapeutti Atte Kärnä ja Tuomas Lehtinen.