Näin torjut krapulan – 6 vinkkiä!

Bileet luvassa? Fitin kikoilla lievennät kankkusta etukäteen.

1. Syö ravinteikas ateria ennen juhlia. Kokoa esimerkiksi salaatti, jossa on proteiinina lihaa, kanaa, kalaa tai palkokasveja, hurja määrä vitamiinivarastoja tankkaavia kasviksia ja hyviä rasvoja avokadosta, pähkinöistä ja siemenistä tai oliiviöljystä.

2. Jos aiot drinksutella, jelppaa hommiin joutuvaa maksaa jo etukäteen. Ota chlorellapilleri tai sekoita jauhetta 1–2 teelusikallista veteen sitruunamehun kanssa. Chlorella auttaa maksaa kehon siivoushommissa, ja kokeilijat vakuuttavat, että aamuolo ei ole läheskään yhtä tunkkainen.

3. Järjestä joogastartti. On harhaluulo, että jooga olisi vaikeaa, päinvastoin: ei tarvitse kuin astua matolle, tehdä minkä pystyy ja hengittää. Jooga avaa kroppaa ja lataa hyvät energiat koko bileporukkaan.

4. Juo kaksin käsin – vettä! Nestehukka on yksi karmaisevan krapulan aiheuttajista, joten juo päivän aikana vähintään kaksi litraa ja jokaisen alkoholiannoksen kanssa lasillinen.

5. Tilaa drinkkilasiisi mieluummin kirkasta ja tislattua juomaa, kuten giniä tai vodkaa, kuin (sokeri)siideriä, kaljaa tai viiniä. Krapulavapinaa karttava lisää vielä kyytipojaksi C-vitamiinia sitruuna- tai limemehun muodossa.

6. Humallu alkoholin sijaan suklaasta. Maistelkaa pippaloissa raakasuklaata ja -leivoksia sekä raakakaakaota. Raakasuklaassa on kofeiinin kaltaista teobromiinia, joten suklaajuopottelusta tulee euforisen energinen olo ilman laskuhumalaitkuja. Raakasuklaasta tankkaat myös magnesiumia, sinkkiä, kromia ja mangaania.

 

Vinkit antoin Liftedin hyvinvointivalmentaja Jukka Joutsiniemi.