Mitä unet tarkoittavat?

Unet ovat hyvä itsetutkiskelun keino. Mutta kun tulkitset uniasi, muista, etteivät ne noudata samaa logiikkaa kuin päivätajunta. Siksi ne voivat tuntua sekavilta ja oudoilta.

Unien symboleille on henkilökohtaiset tarkoitukset: kissa tarkoittaa eri asiaa niitä rakastavalle ja niitä pelkäävälle. Saman unen tarkoitus muuttuu myös riippuen siitä, onko tunnelma uhkaava vai levollinen.

Jos sama uni toistuu usein, se on yleensä viesti jostain tärkeästä asiasta, jonka mahdollisesti sivuutat valveilla.

Yleisiä symboleja ja esimerkkitulkintoja:

Olet alasti julkisella paikalla. Uni liittyy häpeään ja paljastumisen pelkoon. Häpeä voi liittyä paikkaan, jossa olet unessa. Jos tunnelma on positiivinen, voi kyse olla vapautumisesta.

Olet raskaana tai synnytät. Elämässäsi on muutosten aika, jotain uutta on syntymässä. Uni liittyy vahvasti myös naiseuteen.

Putoat korkealta. Jos koet kauhua, ote elämästäsi on irtoamassa. Jos tunnelma on vapautuneempi, uni voi viestiä heittäytymisen tarpeesta.

Osaat lentää. Olet vapautunut ja kykenet luoviin ratkaisuihin. Jos tunnelma on uhkaava, kyse voi olla todellisuudesta pakenemisesta.

Menet kokeeseen valmistautumatta. Painajaisena uni viestii avuttomuudesta ja riittämättömyydestä. Jos taas olet rento, uni kertoo luottamuksesta itseesi ja elämään.

Näet käärmeen. Tarkoittaa vaaran, jonkin vastenmielisen asian tai ihmisen luikertelemisesta elämääsi tai uuden aloittamisesta eli nahan luomisesta.

Olet auton ratissa, muttet yhtäkkiä osaa ajaa. Kertoo avuttomuudesta ja itsensä menettämisestä. Et ehkä uskalla tehdä oikeita valintoja tai saa muuten otetta elämästäsi.

Joku ajaa sinua takaa. Selvitä, kenet tai minkä asian koet uhkaksi tai mitä pakenet elämässäsi.