Minne matkustaa liikuntalomalle?

Urheilijat paljastavat, minne kannattaa matkustaa liikuntalomalle harrastuksensa perässä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kiipeilemään Kreikkaan

”Kiipeilijän paratiisi löytyy Kreikasta Kálymnoksen saarelta. Samalla kun nauttii kiipeilystä, voi katsella mielettömiä näköaloja merelle. Päivät menevät pitkälti samassa rytmissä: kallioille ajetaan skootterilla, sitten kiipeillään ja iltaisin lepuutellaan ravintoloissa paikallisesta ruuasta nauttien.”

Roosa Huhtikorpi, kiipeily

Joogaa Nicaraguassa

”Rakastan Nicaraguan energiaa ja tunnelmaa. Siinä ympäristössä joogaharjoituksen tekeminen on upeaa. Ulkoisilla asioilla ei ole väliä: sup-laudat ovat pelkkiä styroksilevyjä, eikä kannata pukeutua hienosti, sillä ilma on niin kuumaa ja kosteaa, että vaatteet ovat aina läpimärät.”

Elisa Kuuttila, jooga- ja sup-jooga

Sukellusta ja snorklausta Thaimaassa

”Thaimaan Koh Tao on yksi kuuluisimmista sukelluspaikoista eikä suotta. Se on pieni saari, mutta siellä on 60 sukelluskoulua. Suomalaisesta Koh Tao Divers -koulusta saa opetusta kotoisasti omalla äidinkielellä. Ainutlaatuisen saaresta tekee se, että ympäriinsä on pieniä rantoja, vedet ovat kirkkaat ja niissä on paljon elämää..”

Johanna Kasvinen, sukellus

Vaeltamaan Kanadaan

”Kanadan itärannikko on upea paikka vaeltamiseen – hirven tai karhun kohtaaminen ei ole harvinaista, ja tietyillä rannikkoreiteillä, kuten East Coast Traililla Newfoundlandin provinssissa, voi nähdä valaita ja jäävuoria suoraan vaelluspoluilta. Tilaa on paljon ja muita ihmisiä vähän, joten Kanada sopii omaa rauhaa kaipaavalle vaeltajalle.”

Annika Rautiola, vaellus

Hiihtoa Alpeilla

”Sveitsin St. Moritz on loistava kesätreenipaikka. Se on kylä vuorten keskellä, 1 800 metrin korkeudessa, joten maisemat ovat upeita. Vuoria voi kiivetä ylös ja tulla vuorijunalla alas. Ylämäkitreeni- ja rullahiihtopaikkoja riittää. Siellä käy paljon hyvätuloisia matkailijoita, joten treenatessaan voi bongailla hienoja autoja.

Sveitsin Davosia suosittelen talvikohteeksi. Suomeen verrattuna siellä on todella aurinkoista. Latuverkosto on hyvä, ja tarjolla on niin helppoa maastoa kuin pitkiä nousuja solia pitkin.”

Riikka Sarasoja-Lilja, hiihto