Jumppaa silmiäsi!

Myös silmäsi tarvitsevat treeniä! Neuvomme kolme helppoa silmäjumppaa.

Testaa ensin, missä kunnossa silmiesi lihakset ovat. Kun olet esimerkiksi töissä tuijottanut tietokoneen näyttöä pitkään, tee testi:

  • Nosta peukalo eteesi ja käännä katse siihen. Kohdista sitten katseesi johonkin seinällä olevaan, muutaman metrin päässä siintävään yksityiskohtaan.
  • Näetkö uuden kohteen heti kirkkaana? Jos et, on treenin aika.

1. Britannian lippu

Kuljeta katsettasi lipun kuvion mukaisesti. Pidä pää paikallaan ja käännä silmiä hitaasti ääriasentoon oikealle, vasemmalle, ylös ja alas. Sitten käännä silmiä yläkeskikohdasta 45 astetta myötäpäivään oikealle, alas, vasemmalle ja ylös.Toista 3–5 kertaa päivässä.

 

2. Silmien pyöritys

Kuvittele silmiesi eteen Japanin lippu. Kierrä katseellasi keskiympyrän reunoja muutaman kierroksen verran myötäpäivään, sitten vastapäivään. Kun pieni ympyrä sujuu hyvin, voit laajentaa ympyrää. Toista muutaman kerran päivässä.

 

3. Läheltä kauas

Sulje toinen silmäsi. Laske kolmeen ja katso lähellä olevaa kohdetta, esimerkiksi peukalonkynttäsi. Kohdenna sitten katseesi kuvioon tai tekstiin seinällä, esimerkiksi julisteeseen tai kelloon, ja laske kolmeen. Pyri kuitenkin tarkentamaan kohde sekunnissa. Siirrä katseesi peukaloon muutamaksi sekunniksi ja toista. Pidä pieni rentoutustauko ja toista toinen silmä suljettuna. Jatka harjoitusta viiden minuutin ajan.