Joko tunnet kookosmannan?

Ensin oli kookosöljy, nyt tulee kookosmanna. Vielä kookosöljyä makoisampaa!

Kookos on taivaan lahja, ja nyt hurmokseen vie kookosmanna. Mannapuuron kanssa tällä ei ole mitään tekemistä, vaan kyse on superruuasta, jossa kookospähkinän hedelmälihasta on jauhettu eräänlaista pyrettä, vähän kuin kookoshiutaleista pyöräytettyä voita. Manna passaa raakaruokaan kuin nakutettu, sillä sitä ei ole kuumennettu missään vaiheessa. Se sisältää paljon kuitua, rasvahappoja ja rautaa.

Kookosmannaa voi laittaa smoothieen, chiapuuroon, bulletproof-kahviin, pannukakkujen, leivän tai omenalohkojen päälle, kotitekoiseen jätskiin, leivontaan, ja se toimii myös kookosöljyn korvikkeena. Yleensä ennen käyttöä kookosmannaa notkistetaan hieman, esimerkiksi laittamalla purnukka lämpöhauteeseen. Veteen sekoitettuna siitä saa kookosmaitoa. Jos ei kärsi rasvakammosta, sitä voi vedellä vaikka pikkulusikalla suoraan suuhun.