Eroon painon jojoilusta – näin teet elämäntapamuutoksista pysyviä

Taas +5 kiloa, vaikka luulit jo onnistuneesi? Näillä vinkeillä pääset painon jojoilusta pysyvästi.

1. Muuta yksi asia kerrallaan. Ota ensin tavoitteeksi esimerkiksi terveellinen aamupala, ja kun se on hanskassa, muuta lounas. Näin onnistut todennäköisemmin kuin jos yrittäisit muuttaa kaiken kerralla.

2. Pilko tavoite pienempiin osiin. Jos tahdot vaa’an näyttävän viisi kiloa vähemmän, ota tavoitteeksesi kilon pudotus kuukaudessa.

3. Vartti riittää. Jos et jaksa treenata, vaadi itseltäsi vain 15 minuuttia. Näin kynnys aloittamiseen laskee. Kun lähdet kävelylle vartiksi, todennäköisesti jatkatkin pidempään.

4. Tee treenistä kivaa! Kokeile eri lajeja, ota kaveri mukaan, liity nettiryhmiin, pidä blogia… Mieti, mikä motivoi sinua ja mistä oikeasti pidät.

5. Palkitse itsesi joka ilta. Motivaatio pysyy yllä, annat itsellesi pienen palkinnon joka päivä. Palkinto voi olla vaikkapa oma hetki lempilehden parissa.

6. Treenaa uusia ajatuksia kolme kuukautta päivittäin. Laita voimalauseesi puhelimen taustakuvaksi, läppärin salasanaksi tai jääkaapin oveen, jotta se on osa arkeasi.

7. Anna armoa itsellesi. Jos lipsahdat takaisin vanhoihin tapoihin, muista, ettei yksi sortuminen mitätöi jo saavutettuja tuloksia. Ole armollinen itsellesi ja palaa takaisin terveellisiin tapoihin. Lipsahdukset kuuluvat asiaan!

Lue myös:

Jojoilevatko kilosi? Vinkit parempaan painonhallintaan

Näin suolistobakteerit vaikuttavat painonhallintaasi

Kärsitkö kuidun puutteesta ja 4 muuta faktaa