Elina Gustafsson: ”Kuuntelen, mitä intuitio kertoo”

Elämä alkoi sujua, kun juuri ­nyrkkeilyuransa lopettanut Elina Gustafsson ymmärsi, että onnellisuus tulee sisältä.

Olen antanut nyrkkeilylle ­viimeiset 8,5 vuotta, mutta nyt nyrkkeilyt huipputasolla on nyrkkeilty. Viimeiset vuodet keho on yrittänyt sanoa minulle, että katso totuutta silmiin, mutta en uskaltanut tehdä sitä ennen kuin nyt.

Selkäongelmani saivat minut vihdoin ymmärtämään, etten enää halua fyysisiä tai henkisiä iskuja. Draivini urheilijana oli pitkään se, että pelkäsin etten riitä ilman suorittamista ja voittoja. Viime vuodet olen tehnyt paljon töitä kasvattaakseni turvallisuuden tunnettani ja olen ottanut johtajuuden omassa elämässäni.

Urheilumaailma ei myöskään vastannut arvojani, mikä toi elämääni paljon ristiriitoja. Urheilussa on toki paljon hyvää, mutta paljon myös sellaista, mitä en voi sietää. Tein itselleni oman kuplan, jossa viihdyin. Nyt olen vapaa avautumaan elämälle ja rakentamaan siitä täysin omanlaiseni.

Elina Gustafsson on löytänyt onnen sisältään

Tärkeintä elämässäni on vapaus: se, että saan olla täysin oma itseni kaikella sillä hulluudella, herkkyydellä ja ilolla kuin oikeasti olen. Kukaan ei saa sanoa, että olen liian kovaääninen tai että minun täytyisi käyttäytyä tietyllä tavalla. Haluan tehdä asiat omalla tavallani. Huippu-urheilussa täytyy olla tietyt raamit, mutta minulle niiden piti olla sen verran väljät, että sain itse taiteilla niiden sisällä.

Kukaan ihminen tai mikään ulkoa päin tuleva asia ei täytä tyhjää. Oma onnellisuus ja hyvinvointi pitää rakentaa sisältä käsin. Olen tehnyt asian kanssa paljon työtä terapeuttini ja urheilupsykologini avulla.

Mikä on elämän tarkoitus? Ei voi olla niin, että mennään hampaat irvessä kohti tavoitteita. Se vie vain rotkon pohjalle. Kolmen burn outin jälkeen ymmärsin, että homma ei toimi ja tajusin tarvitsevani muutosta. Lähiaikoina olenkin kuunnellut paljon, mitä sydän haluaa. Intuition kuunteleminen on tuonut elämääni runsaasti hyviä asioita ja ihania ihmissuhteita.

Olen joutunut opettelemaan asettamaan rajoja, sillä ansaitsen joka tilanteessa niin urheilussa kuin siviilissäkin hyvää kohtelua. Olen luonteeltani kiltti ja lempeä, ja aikaisemmin olen ollut kova miellyttämään muita. Sitä on käytetty hyväksi. Olen ymmärtänyt, että minun on asetettava huonolle käytökselle rajat. Jos joku ei siitä pidä, se ei ole minun ongelmani. Ne, jotka eivät pidä rajoistani, ovat käyttäneet hyväksi minun rajattomuuttani. Sellaiset ihmissuhteet eivät ole hyvällä pohjalla. Tärkeintä on ollut ymmärtää, ettei kyse ei ole siitä, että joku kohtelee minua huonosti, vaan siitä, miten minä annan kohdella itseäni.

Elina Gustafssonin Instagram-hahmo Orvokki on hyvien puolella

Rakastan metsässä juoksemista ja pyöräilemistä. Vapaat lenkit ilman sykkeiden tarkkailua ovat minulle hetkiä, jolloin ajatus virtaa. Menen istuskelemaan lempikalliolle ja kuuntelen hyvää musiikkia.

Välillä mietin, olenko tullut hulluksi, kun haluan viettää niin paljon aikaani luonnossa. Luonto parantaa eikä se vaadi mitään. Olin jo kadottanut tuon yhteyden, mutta nyt keho ja mieli huutavat, kun ne tarvitsevat luonnon hoivaa.

Uskon, että hyvä tuottaa hyvää. Siksi haluan tuoda hyvää fiilistä someen. Olen energinen, enkä välttämättä aina saa kulutettua sitä pois pelkällä treenillä. Ennen olisin lähtenyt energiapiikissä etsimään draamaa väärin keinoin, mutta en kaipaa sellaista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön ELINA ORVOKKI GUSTAFSSON (@ellugee) jakama julkaisu

Halusin suunnata tuon energian johonkin positiiviseen ja päästin sisäisen lapseni irti. Instaan syntyi hahmo nimeltä Orvokki, joka heittäytyy hassutellen outoihin tilanteisiin. Se on harmiton ja oikeanlainen tapa olla hakeutumatta huonojen ­asioiden pariin.

Lue myös:

Nyrkkeilijä Elina Gustafsson: ”Painoin säästöliekillä liian pitkään”

Teksti Päivi Ekola
Kuvat Elina Simonen