4 vinkkiä talvi-ihosta huolehtimiseen

Jeesaa talvi-ihoa!

1. Vaihda kosteusvoiteesi täyteläiseen ja ravitsevaan versioon. Levitä voiteen alle muutama tippa seerumia aamuin illoin. Helli ihoa kosteuttavalla naamiolla kerran pari viikossa. Jos sinulla on pintakuiva sekaiho, levitä kasvoille yön ajaksi öljymäinen hoitotuote, sillä se ei tuki hipiää. Kosteusköyhä iho menettää joustavuuttaan ja herkistyy ulkoisille ärsykkeille, kuten ilmansaasteille. Näin riski ihottumien ja muiden ihovaivojen saamiseen suurenee. Pahimmillaan seurauksena voi olla lääkehoitoa vaativa ihottumakierre tai infektio vaurioituneella ihoalueella. Kauneushoitolassa voit ottaa hemmottelevia hoitoja, jotka kosteuttavat ja rauhoittavat. Syväpuhdistavat tehohoidot kannattaa unohtaa talvisin.

2. Hikiliikkujan kannattaa välttää pakkasella voiteita, jotka muodostavat läpäisemättömän kalvon iholle. Jos voide jähmettyy ihon pintaan, hiki jää muhimaan ihon ja voiteen väliin. Näin se edistää paleltumien syntymistä.

3. Käytä suojakertoimen sisältävää tuotetta aina, kun olet auringossa pitkään. Suomessa emme altistu talvisin yhtä usein polttaville UVB-säteille kuin kesäisin, mutta ihon ennenaikaista vanhenemista aiheuttava UVA-säteily pääsee iholle ympäri vuoden. Lumi ja jää heijastavat UV-säteitä voimakkaasti, joten ne tuplaavat säteilyannoksen. Kevättalven hiihtolomien aikaan moni altistuu pitkästä aikaa auringolle. Kun iho on vaaleimmillaan, oma pigmentti ei juuri suojaa sitä ja riski palamiseen kasvaa.

4. Syö ruokia, jotka sisältävät hyviä rasvoja: kalaa, pähkinöitä ja kasviöljyjä. Ne parantavat ihon kykyä sitoa kosteutta. Syö terveellisesti ja monipuolisesti, äläkä unohda veden juontia, vaikka talvella janon tunne ei yllätä yhtä usein kuin kesällä. Mausteet ja yrtit sisältävät rutkasti ihoa suojaavia antioksidantteja. Ruokien maustaminen ei ole siis vain makunautinto, vaan se hoitaa ihoa sisäisesti.