Sporttimimmin lauantaiherkku on proteiinipitoinen toffee-omenapiirakka. Tästä kiittää makunystyröiden lisäksi myös omatunto.
Pohja:
20 g Fast Cook-Bake-Cake -proteiini (vanilja)
30 g kookosjauhoa
1 tl kardemummaa
1 tl leivinjauhetta
30 g gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl steviaa
30 g kookosöljyä
2 munaa
Täyte:
250 g rasvatonta maitorahkaa
1 muna
60 g valkuaista
30 g Fast Pudding (toffee)
2 rkl steviaa
2 omenaa
kanelia
Tee näin:
- Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää munat ja kookosöljy.
- Painele kostutetuin käsin pyöreään piirakkavuokaan (24 cm), pohjalle ja reunoille.
- Vuoka kannattaa öljytä vuokasprayllä ja kookosjauholla.
- Viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi, pyörittele kanelissa ja halutessasi myös steviassa. Lado siivut vuoan pohjalle.
- Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos piirakkaan omenasiivujen päälle.
- Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.
Yhdessä palassa on noin 131 kaloria, 6 g hiilihydraatteja, 7 g rasvaa ja 12 g proteiinia.
VINKKI! Jos sinulla ei ole keittiövakaa, voit varmistaa määrät viitteellisestä muuntotaulukosta.
Resepti tehtiin yhteistyössä Fastin kanssa.