Moni pähkäilee, mitä syödä ennen lenkkiä.

Tunnetut naiset kertovat, millä eväillä juoksu kulkee

Syödäkö vai eikö syödä ennen lenkkiä? Kopioi Tuija Pehkosen, Elina Hovisen ja Karin Storbackan konstit, niin saat oman juoksusi sujumaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lenkkeilevä juontaja-toimittaja Tuija Pehkonen:

”En koskaan lähde lenkille nälkäisenä, siinä kasvaa vain kiukku. Nappaan aina hedelmän tai protskupatukan, ja lenkin jälkeen tankkaan kunnolla.

Olen smoothieiden suurkuluttaja, mutta huomannut, että lenkkiruuaksi ne eivät sovi. Vältän myös appelsiinimehua, koska nuorena kilpauimarina sain neuvon, että se aiheuttaa pistämistä. En edes tiedä, onko neuvossa perää, mutta noudatan sitä silti.”

Bloggari ja juoksuintoilija Elina Hovinen:

”Juoksun myötä olen oivaltanut, millaista ruokaa elimistöni sietää. Jos syön proteiinipitoisesti tai liian tulista tai rasvaista ruokaa, vatsani reagoi ja lenkki jää kesken. Herkkuja tai lisäaineita sisältäviä energia- ja proteiinipatukoita en voi kuvitellakaan, ellen sitten halua vierailla puskassa kesken juoksun.

Lenkkipäivän ateriani sisältävät puhtaita raaka-aineita ja riittävästi hiilihydraatteja, joita tankkaan kasviksista, perunasta, riisistä ja puurosta. Syön ja juon viimeistään 1–2 tuntia ennen lenkkiä.”

Maileri Karin Storbacka:

”Syön hyvissä ajoin, jotta ruoka ehtii sulaa. Näin minun ei tarvitse olla niin tarkka siitä, mitä suuhuni laitan. Tosin hedelmiä syön vain treenin jälkeen, koska ne alkavat kuplia vatsassa lenkillä. Jos teen kovan treenin, tankkaan viimeiset lisäenergiat itse tekemistäni patukoista, joihin laitan taateleita, mantelijauhoa, kaakaonibsejä ja gojimarjoja.

Aamulenkkiä varten tankkaan jo illalla. Syön risottoa, kvinoaa, spelttiä tai hirssiä ja jotain lihaa. Vielä ennen nukkumaanmenoa otan omenan ja rahkan tai voileivän. Näillä eväillä pystyn juoksemaan kevyen, puolen tunnin lenkin ilman aamupalaa.”

Lue myös:

Tökkiikö juoksu? Näin ylläpidät motivaatiota

Tällä reisitreenillä saat vahvat ja kauniit jalat

Teksti Meira Noronen & Johanna Lätti