Maiju Voutilainen pitää yhtä Suomen suosituimmista tubekanavista.

Tubettaja Mansikkka: ”Kun on oikeasti hauskaa, ei mieti miltä näyttää”

Tubettaja Maiju Voutilainen, 21, alkoi seuraamaan somessa erikokoisia ja -näköisiä ihmisiä. Se auttoi häntä hyväksymään myös itsensä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Väite: Mielenterveysongelmista on hankala puhua Suomessa.

Kyllä ja ei. Kun olen itse puhunut masennuksesta ja ahdistuksesta, ihmiset ovat suhtautuneet minuun hyvin ja olen saanut lähes aina hyvän vastaanoton. Mielenterveysongelmista ei kuitenkaan puhuta tarpeeksi, joten monelle kynnys avautua on varmasti turhan iso.

Väite: Kirjoittaminen auttaa käsittelemään tunteita.

Kirjoittaminen on auttanut ainakin minua. Olisi mahtavaa, että kaikki löytäisivät oman tavan purkaa huonoja fiiliksiä. Kirjoittamisen lisäksi olen ilmaissut itseäni esimerkiksi harrastamalla teatteria. Uusin keinoni hallita pahaa oloa on siivoaminen. Se on paras tapa purkaa huonoja fiiliksiä! Samalla saa hyötyliikuntaa, ja lopputuloksena on kiiltävä koti.

Väite: Jokainen vartalo on kaunis.

Olen ehdottomasti tätä mieltä. Kaunis ei tarkoita sitä, että vartalon pitäisi olla täydellinen, sillä virheet kuuluvat kauneuteen. Tärkeintä on, että itsellä on hyvä olla. Viime kesänä kuvasin videon, jossa kekkuloin alusvaatteisillani. Se oli todella puhdistava kokemus. Huomasin, että minulla on hyvä olla kehossani ja kehoni pystyy moniin asioihin, vaikka se ei olekaan täydellinen.

Väite: Onnellisuus on kiloista kiinni.

Onni on täysin muista asioista riippuvainen. Onnellisuus on kiinni omasta asenteesta ja tulee ehdottomasti sisältäpäin. Kun painoin kymmenen kiloa vähemmän, ajattelin olevani liian iso. Nyt kun olen isompi, ajattelen olevani juuri hyvä. Olen ympäröinyt itseni ihmisillä, jotka tukevat minua kaikessa ja hyväksyvät minut sellaisena kuin olen. Minua on auttanut myös se, että olen alkanut seurata somessa erikokoisia ja -näköisiä ihmisiä. Silloin kun on oikeasti hauskaa, ei mieti yhtään miltä näyttää.

Väite: YouTube innostaa liikkumaan.

Kyllä. Harrastin nuorempana tanssia, ja yritin juuri opetella YouTube-videon avulla uutta koreografiaa. Se oli todella hauskaa, vaikka kaikki ei sujunutkaan täydellisesti. YouTubesta on helppo saada apua, jos haluaa kokeilla jotain uutta. Tanssimisen lisäksi pidän hyötyliikunnasta ja lenkkeilystä. Nuorempana harrastin myös sirkusta ja jalkapalloa.

Lue myös:

Laulaja Jessica Wolff: ”Aiemmin en ymmärtänyt, mikä on minulle hyväksi”

Jenny Lehtinen: ”On surullista, että kotiruokaa demonisoidaan”

Maiju ”Mansikkka” Voutilainen on yksi Suomen suosituimmista tubettajista. Voutilaisen runokirja Itke minulle taivas (2017) käsittelee Voutilaisen omakohtaisia kokemuksia masennuksesta. Voutilainen on toiminut Mielenterveyden keskusliiton Hyvän mielen lähettiläänä.

Teksti Maiju Karhunen