Treenin jälkeen tarvitaan proteiinia. Testasimme proteiinipatukat.

Testasimme: Miltä maistuu proteiinipatukka

Treenin jälkeen proteiinipatukka suuhun ja palautuminen voi alkaa. Valitse patukka, joka sopii sinulle parhaiten.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Zircca Marjajogurtti (2 e)

Maku: Kuorrutteen maku on miedon jogurttimainen, tosin ei kovin mansikkainen vaan hieman kirpeähkö. Sirkat eivät yllätykseksi maistu lainkaan.

Hyvää: Keveydestään huolimatta 30 grammaa painava välipala sisältää 10 grammaa protskua. Proteiininlähteenä kotisirkkajauho on ekologinen.

Heikkoa: Suutuntuma on aavistuksen liian jauhoinen, eikä sisus oikein maistu miltään. Herättää dilemman: Voiko kasvissyöjä syödä sirkkoja?

2. Barebells Salty Peanut (3 e)

Maku: Proteiinipatukaksi erittäin hyvä maku, ei ylimakea eikä esanssinen. Suolaisen ja makean kombo tuo mieleen Snickersin.

Hyvää: Mainio korvike hätäiseen suklaahimoon, sillä tuotteeseen ei ole lisätty sokeria. Pehmeässä suklaapatukassa on pähkinöitä mukavasti. Sopii myös ensiapuna treenin jälkeiseen protskuvajeeseen, sillä 55 grammassa on 20 grammaa proteiineja.

Heikkoa: Kuten monissa tuotteissa, joihin on lisätty runsaasti proteiinia, Barabellsinkin patukassa saattaa olla joiden mielestä erikoinen jälkimaku.

3. Trek Morning berry (1,90 e)

Maku: Marjaisa myslipatukka on höystetty makeutusaineella. Tyydyttää varmasti äkkimakeudellaan sokerihimon.

Hyvää: Muromainen koostumus on kivasti samaan aikaa pehmeä ja rapea. Kaurapohjainen välipala on vegaaninen ja gluteiiniton vaihtoehto proteiinipatukoille. 50 grammassa on 10 grammaa proteiinia.

Heikkoa: Kotitekoisen oloinen välipala jättää rasvaisen tunteen kitalakeen.

Valitse mieleisesi proteiinipatukka. Vaihtoehtoja riittää!

Suositus: proteiinia pitäisi saada vuorokaudessa 1,5–2 g/painokilo. Jaa määrä usealle aterialle, sillä elimistö kykenee hyödyntämään proteiineja kerralla vain rajatusti.

4. Fast Rox Vanilla chocolate crisp (1,95 e)

Maku: Riisimurot sekä suklaa dominoivat ja saavat aikaan aido suklaapatukan maun. Vaikkei patukassa ole lisättyä sokeria, makeutta on mukavasti. Makeus on peräisin pääosin maltitolista, joka kuuluu samaan sokerialkoholiryhmään kuin ksylitoli.

Hyvää: Rapea koostumus kätkee sisälleen 20 grammaa proteiinia, josta osa on kehon sidekudosen hyvinvointiin erikoistunutta kollageenia.

Heikkoa: Jälkimaku on aavistuksen saippuainen. Osa proteiinista on peräisin maitoproteiinista, joten ei sovi niille, jotka välttävät maitotuotteita.

5. Leader 40 % Protein + BCAA Coconut (2 e)

Maku: Kevyt kookosen maku ei hallitse, eikä liioin makeus. Kuorrute maistuu maitosuklaalle. Se on saanut makeutta maltitolista.

Hyvää: Testipatukoiden miellyttävin koostumus. Mukaan on lisätty BCAA-aminohappoja, jotka edistävät lihasten kehittymistä ja palautumista. Lisäksi 68 grammaisessa patukassa on 27 grammaa proteiinia.

Heikkoa: Funktionaalisen proteiinipatukan helmasynti keinotekoinen maku vaivaa, ja se johtuu testipatukoiden suurimmasta protskumäärästä.

Lue myös:

Lisää puhtia treeneihin − valitse välipala oikein

Näin koostat päivän kaikki ateriat oikein

Teksti Fitin toimitus
Kuvat Fotolia ja valmistajat