Joonas Suotamo esitti Chewbaccaa ensin Peter Mayhew’n sijaisnäyttelijänä.

Star Wars -näyttelijä Joonas Suotamo: ”Olen tottunut olemaan se pitkä jätkä”

Koripalloilija ja näyttelijä Joonas Suotamo, 31, mielestä ulkonäöstä on hyötyä elokuva-alalla.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

VÄITE:

Joskus olen sellaisen väitteen kuullut ja nöyrästi olen vähän samaa mieltä. Taitaa olla, että Star Wars -leffoissa mukanaolo on suurin saavutus, johon suomalainen näyttelijä on päässyt. Pari vuotta sitten minua ei tunnistanut kukaan, mutta nyt yhä useampi. Siksi en juuri liiku ulkona enkä viihdy massatapahtumissa.

VÄITE:

Olen tottunut olemaan se pitkä jätkä, jolta tullaan kysymään, kuinka pitkä olen – 209 senttiä, jos joku miettii. Minusta se on ymmärrettävää. Joskus koriksen parissa olen nähnyt tyyppejä, jotka ovat vaikka 230 senttiä pitkiä, ja jos sattuisin heidän kanssaan samaan hissiin, varmaan kysyisin itsekin, kuinka pitkiä he ovat. Se on ihan hyvä keskustelunavaus.

VÄITE:

Olen täysin eri mieltä. Pyrin aina kehittymään ja janoan uusia kokemuksia. Tulevaisuudessa haluan ennen kaikkea kertoa hyviä tarinoita, olin sitten kameran edessä tai takana.

Joonas Suotamon näyttelemä Chewbacca kamunsa Han Solon kanssa. Han Solon roolissa Alden Ehrenreich.

VÄITE:

Se on ainakin antanut fyysiset edellytykset tehdä töitä omalla keholla. Lisäksi koripallouran jälkeen en enää jännitä vaikeita tilanteita yhtä paljon. Koripallo oli jatkuvaa gladiaattoritaistelua, mutta leffoja tehdään rennommin yhdessä työskentelemällä.

VÄITE:

Taitaa pitää paikkansa, varsinkin nyt kun some hallitsee ihmisten julkisuuskuvaa. Itsekin sain paikan Star Wars -leffoissa osin sen vuoksi, että olen tarpeeksi pitkä ja minulla on siniset silmät. Mutta myös itsensä hyväksyminen ja persoonan esiintuominen on tosi tärkeää.

VÄITE:

Ainakin henkisellä puolella. Poikani on nyt muutaman kuukauden ikäinen. Perheemme kauniimpi osapuoli on onneksi niin osaava äiti ja upea ihminen, että hän on tehnyt isyydestä minulle paljon helpompaa. Olen siitä todella kiitollinen.

VÄITE:

Minulla on niin vähän kokemusta Suomen elokuvapiireistä, etten osaa arvioida. Olen saanut joitain yhteydenottoja suomalaisista tuotannoista ja leffojen tekeminen täällä kiinnostaa, vaikka nyt aika on mennytkin ulkomailla.

VÄITE:

Sellainen ajatus voi kyllä tulla mieleen, kun hengaa vaikka Star Wars -näyttelijä Donald Goverin kanssa. Hän on kuitenkin näyttelijä, käsikirjoittaja, ohjaaja ja artisti, joka on voittanut sekä Grammyn että Emmyn. Ajattelen kuitenkin, ettei itseään kannata verrata muihin.

Kuka?

Joonas Suotamo on kilpauransa päättänyt koripalloilija, joka on näytellyt Chewbaccaa kolmessa Star Wars -elokuvassa, ensin sijaisnäyttelijänä ja sittemmin varsinaisessa roolissa. Suotamo on opiskellut elokuva-alaa Pennsylvania State Universityssä. Solo: A Star Wars Story tuli ensi-iltaan toukokuussa 2018.

Teksti Miia Vähähyyppä
Kuvat ©2018. Lucasfilm Limited