Säilötyt sitruunat käyvät pastan, risoton tai vaikka kalaruoan kaveriksi. Kokeile helppoa reseptiä!
Tarvitset:
luomusitruunoita
suolaa
lasitölkki
1. Poista sitruunoiden kanta ja halkaise sitruunat 4 osaan niin, että viipaleet ovat yhä alaosasta kiinni toisissaan.
2. Pese ja kuivaa lasitölkki huolellisesti. Ripottele jokaisen sitruunan sisäpinnoille reilu teelusikallinen hienoa suolaa. Purista sitruuna takaisin muotoonsa ja työnnä tiiviisti purkkiin. Täytä lasipurkki tiiviisti samoin käsitellyillä sitruunoilla, ja purista sitruunat niin tiukasti astiaan, että niiden mehu irtoaa ja peittää hedelmät. Täytä pintaan saakka ja huolehdi, että kaikki sitruunat peittyvät mehunsa alla. Paina kansi tiiviisti kiinni. Kumitiivisteellä varustettu lasitölkki on paras painamaan sisällön tiiviiksi.
3. Sijoita tölkki huoneenlämpöön kolmeksi päiväksi ja kääntele tölkkiä ylösalaisin muutaman kerran päivässä. Siirrä tölkki jääkaappiin ja pidä kylmässä vähintään 3 viikkoa ennen käyttöä. Suolasitruunat säilyvät viileässä vähintään puoli vuotta. Käytä suolasitruunoita esimerkiksi pastan kanssa, salaatinkastikkeissa ja risotoissa.
Resepti: Susanna Vento