Eva Wahlströmillä oli sixpack jo seitsemänvuotiaana.

Nyrkkeilijä Eva Wahlström: ”Haluaisin olla pyöreämpi”

Eva Wahlström vastasi Fitin väitteisiin.

Väite: Nyrkkeilijäksi ­synnytään.

Osittain totta. Olin lihaksikas ja vahva jo vauvana, ja seitsemänvuotiaana minulla oli sixpack. Olen perinyt äidin geenit, ja kerään sekä lihasta että rasvaa helposti. Haluaisin tosin olla vähän pyöreämpi. Ehkä sitten seuraavassa painoluokassa tai nyrkkeilyuran jälkeen.

Väite: Pelko ei kuulu ­kehään.

Ei kuulu, mutta pelko on valtava voimavara, jos sen osaa hyödyntää. Pelkään ennen matsia mutta en matsin aikana. Muuten jännitän monia asioita, ja ihmissuhteissa olen hauras ja arka.

Väite: Särky on osa ­ammattiurheilijan elämää.

Totta. Käteni on murtunut kuusi kertaa, ja jaloissa ja selässä on rasitusvammat. Maksan jokaisesta treenistä selkäsäryllä. Juuri nyt voin onneksi paremmin kuin kymmeneen vuoteen. Olen saanut ortopedilta kortisonipistoksia häpyluiden väliseen niveleen, ja se tuntuu auttavan selkäsärkyyn.

Väite: Tennis on vaikea laji

Urheiluvaatebrändi Björn ­Borgin mainoskasvona on pakko sanoa, että en pelaa tennistä, mutta olin nuorempana töissä tennishallissa. Kerran löin pallon ilmastointiputkeen. Siellä se on kuulemma vieläkin.

Väite: Maailma ei tarvitse lisää tavaraa.

Ei tarvitsekaan ja se on ollut suurin ongelmani, kun olen opiskellut huonekalusuunnittelijaksi. Ehkäpä ekologisesta suunnittelusta tulee minun juttuni. Meillä on kotona tuunattua kierrätystavaraa, siitä tulee hyvä fiilis.

Väite: Puolisot eivät sovi samaan työpaikkaan.

Tarua. Myös mieheni ­Niklas on ammattinyrkkeilijä ja meillä on tiukka side. Olemme yhdessä kotona, treeneissä ja kisatessa. Instagramissa käytän meidän kuvissa ­hastagia ­#neeivoimeillemitään. Se ­tarkoittaa, että tuli mitä ­tahansa, yhdessä selvitään kaikesta.

Lue myös:

Radiotoimittaja Jenni Poikelus tykkää mummojumpista

Viivi Pumpanen: ”Itsensä voittaminen koukuttaa”

Teksti Teksti Taina Risto