Marokkolainen linssikeitto sopii treenaajalle, sillä annoksessa on proteiinit kohdillaan.

Marokkolainen linssikeitto

Linssikeitto on täyttävää ruokaa. Jos haluat vegeversion, jätä jauheliha pois ja lisää enemmän linssejä.

NeljälleValmistusaika 1 tunti 10 minuuttia

2 rkl oliiviöljyä300 g lampaan jauhelihaa1 sipuli2 sellerinvartta2 valkosipulinkynttä3 tl ras el hanout-mausteseosta1 tl kuminaa¼ tl jauhettua kanelia¼ tl jauhettua inkivääriä¼ tl jauhettua kurkumaa2,5 dl vihreitä linssejä2,5 dl käyttövalmiita kikherneitä tölkistä12 dl lihalientä200 g paseerattua tomaattia jogurttia tarjoiluun2–3 rkl lehtipersiljasilppua suolaa ja pippuria

1. Kuumenna 1 rkl oliiviöljyä paistokasarissa. Lisää lampaan jauheliha, mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Möyhi lastalla ja ruskista. Siirrä liha pannulta kulhoon.

2. Vähennä lämpöä ja lisää pannulle öljyä. Kippaa sekaan silputtu sipuli, pilkottu selleri ja ripaus suolaa. Kuullota 6–7 minuuttia. Lisää silputtu valkosipuli, kuullota hetki, ja lisää mausteet. Paista hetki ja sekoita hyvin.

3. Kaada taas liha kasariin. Lisää linssit ja kikherneet. Peitä seos lihaliemellä ja paseeratulla tomaatilla. Kuumenna ja hauduta 40–45 minuuttia, kunnes linssit ja kikherneet ovat todella pehmeitä.

4. Mausta suolalla ja pippurilla. Annostele lämpimiin kulhoihin ja koristele jogurtilla sekä persiljalla ennen tarjoilua.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

RAVINTOSISÄLTÖ:

672 Kaloria35 G Proteiinia39 G Hiilihydraattia6 G Sokeria44 G Rasvaa, josta tyydyttynyttä 17 G12 G Kuitua0,9 G Suolaa

Teksti StockFood / Miia Vähähyyppä