Kävelypalavereja ja hyötyliikuntaa – näin kiireinen yritysjohtaja treenaa

Tarvitsetko lisää aikaa treenamiselle? Näin kiireinen perheenäiti ja yritysjohtaja aikatauluttaa liikunnan vauhdikkaasta elämästään huolimatta.

– Työmatkoillakin aikataulutan työt niin, että pääsen treenaamaan. Juoksukamat kulkevat mukana minne tahansa. Tavoitteena on, että treenikertoja on kolmesta neljään joka viikko.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ei television katsomiselle

Juoksemisen lisäksi Anu pelaa salibandya ja ui. Juoksulenkit ja jokaviikkoinen salibandytreeni ajoittuvat arki-iltaan, hetkiin, jolloin lapset ovat syömässä iltapalaa isänsä kanssa. Television katselulle Anu ei aikaansa uhraa.

– Juokseminen on minun televisiohetkeni, nautin siitä, että saan ihastella luontoa. Yleensä vedän noin 15–20 kilometriä viikossa.

Anu Ahokas on tottunut työn vuoksi merkitsemään kaiken kalenteriin, myös treeniajat.

Uimassa Anu käy yleensä viikonloppuisin. Uinti on Anulle enemmänkin meditointia kuin urheilua. Veden alla on aivan oma maailmansa, minne sähköpostin merkkiäänet ja puhelimen pirinä eivät kuulu.

Kävelypalavereja ja hyötyliikuntaa

Ajanhallinta on Anulle välttämättömyys. Hän on tottunut merkitsemään kalenteriin työtehtävänsä ja arvion siihen tarvittavasta ajasta. Samalla tavalla kalenterista löytyvät treenitkin.

Anu on huomannut, että ollakseen tehokas, on saatava myös riittävästi lepoa ja taukoja. Lounashetken hän viettää aina.

Toimistolla myös kesken työpäivän treenaaminen on tavallista. Henkilöstöllä on lupa käydä vaikka salilla tai juoksulenkillä työtehtävien välissä. Kävelypalaveritkin ovat käytössä.

– Muutama asiakas on ensin ihmetellyt, mutta loppupeleissä jokainen on tykännyt.

Hyötyliikuntaakaan Anu ei halua unohtaa. Talon ulkopuolisiin palavereihin hän yleensä kävelee. Se sekä parantaa työvirettä että säästää parkkiaikaa.

– Kuljetan mukanani matalia vapaa-ajankenkiä, mutta ennen palaverin alkua sujautan aina korkokengät jalkaan. Ilman niitä en voi elää.

Teksti Hannele Lampela
Kuvat Mika Pollari