Kasvonaamiot testissä

Fit testasi kosteuttavat ja ihoa elvyttävät kankaiset kasvonaamiot.

1. Kicks Beauty Vitamin C Sheet Mask, 5,90 e

Ihon sävyä tasoittava ja kirkastava naamio, jonka seerumissa on kuorivia ainesosia ja aimoannos C-vitamiinia. Kangas on tuotettu bioselluloosasta.

Kokemus

Ensikosketus naamioon on raikas, jopa niin raikas, että tulee hieman vilu ja on mentävä peiton alle makoilemaan. Seerumia on runsaasti ja sitä valuu kaulalle. Vaikutusajan jälkeen seerumi on imeytynyt kasvoille, ja iho tuntuu siltä kuin se olisi hörpännyt lasillisen tuoretta appelsiinimehua. Sävykin on kirkastunut.

2. Kokostar Black Happy Mask, 3,90 e

Naamion binchotan-hiili puhdistaa ihoa epäpuhtauksista ja talista tehden siitä puhtaamman ja kirkkaamman.

Kokemus

Musta kangas isoilla silmärei’illä varustettuna näyttää erehdyttävästi pankkiryöstäjän valeasulta. Myös nenän ja suun reiät ovat isoja, joten kangasta saa hetken taiteilla oikealle kohdalle. Vaikea sanoa, miten tehokkaasti maski on syönyt ihon epäpuhtauksia, mutta ainakin iho on jälkeenpäin kiitettävän siloinen.

3. Starskin 2-Step Oil Sheet Mask, 10,95 e

Öljynaamio pehmentää ja ravitsee kuivaa ja sameaa ihoa. Häivyttää juonteita ja ryppyjä.

Kokemus

Iso plussa siitä, että naamio ja öljy ovat erikseen. Kun öljyn levittää kasvoille itse, määrä pysyy kohtuudessa eikä se valu ympäriinsä. Vaikutusajan jälkeen iho tuntuu pehmeältä kuin pumpuli. En laita kosteusvoidetta lainkaan seuraavana päivänä, sillä iho on edelleen ravitun oloinen ja kimmoisa.

4. It’s SKIN Power 10 Ye hiivauutenaamio, 5 e

Antaa elinvoimaa ja energiaa väsyneelle iholle. Kosteuttaa ja pehmentää ihoa.

Kokemus

Paketti on täynnä voidemaista seerumia, ja naamiota asettaessa saa varoa, ettei seerumi valu ympäriinsä. Maski istuu kasvoille hyvin. Olo on niin rento, että suljen silmäni. Vaikutusajan jälkeen kasvoille jää niin paljon seerumia, että osa on taputeltava pois. Iho tuntuu pehmeältä vielä usean päivän jälkeen.

5. Garnier Moisture Bomb, 2 e

Kosteuttaa ihoa intensiivisesti ja antaa hehkua. Kasvonpiirteet näyttävät levänneiltä ja iho tuntuu elinvoimaiselta.

Kokemus

Maskissa on suojakalvo, jonka poistaminen on hieman hankalaa. Maskin silmäaukot ovat pienemmät kuin yleensä, eikä se istu kasvoille kovin hyvin. Auringon alla vietetyn päivän jälkeen naamio tuntuu kasvoilta ihanan viileältä. Seuraavana aamuna iho tuntuu virkeältä ja kosteutetulta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lue myös:

5 faktaa ihon kuorinnasta

7 vinkkiä parempaan ihonhoitoon

Kuivan ihon top-tuotteet

Teksti Johanna Lätti ja Marissa Siivonen