Kikherneistä tehdään nykyään paljon muutakin kuin pelkkää hummusta.

Joko olet kokeillut kikherne-puuroa?

Kikherne-puurossa maistuvat banaani ja kaneli. Päivä käynnistyy terveellisin fiiliksin, kun otat haltuun tämän reseptin.

Kikherneestä ei tehdä enää vain hummusta, falafeliä ja salaatinhöystettä, vaan se on ujuttautunut jännempiin kuvioihin. Kikhernettä näkyy smoothieresepteissä antamassa lisäprotskua ja kuitua.

Jenkit tekevät kikherneistä sokerimurojen korviketta paistamalla ne rapeiksi (190 astetta, 45 minuuttia, sitten vähän hunajaa, öljyä ja kanelia ja vielä 10 minuutin karamellisointi). Ne natsaavat myös jälkkäreihin, kuten brownieihin, pikkuleipiin ja keksitaikinamakeisiin. 

Kikherneistä saa myös oivallisen puuron aamu- tai välipalaksi. Ei kun kokeilemaan!

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kik-puuro

2 rkl kikherneitä

puolikas banaani

1 dl kaurahiutaleita

1 tl chiaa

1,5 dl soijamaitoa

ripaus kanelia

Päälle 1 rkl cashewpähkinöitä

Näin valmistat:

1. Muussaa kikherneet ja puolet banaanista. Lisää kaurahiutaleet, chia, kaneli ja maito. Sekoita. Laita yöksi jääkaappiin. 

2. Ota aamulla kulho jääkaapista ja viipaloi loput banaaninpuolikkaasta päälle. Hymyile.

Teksti Anne Luhtala