Kikherne-puurossa maistuvat banaani ja kaneli. Päivä käynnistyy terveellisin fiiliksin, kun otat haltuun tämän reseptin.
Kikherneestä ei tehdä enää vain hummusta, falafeliä ja salaatinhöystettä, vaan se on ujuttautunut jännempiin kuvioihin. Kikhernettä näkyy smoothieresepteissä antamassa lisäprotskua ja kuitua.
Jenkit tekevät kikherneistä sokerimurojen korviketta paistamalla ne rapeiksi (190 astetta, 45 minuuttia, sitten vähän hunajaa, öljyä ja kanelia ja vielä 10 minuutin karamellisointi). Ne natsaavat myös jälkkäreihin, kuten brownieihin, pikkuleipiin ja keksitaikinamakeisiin.
Kikherneistä saa myös oivallisen puuron aamu- tai välipalaksi. Ei kun kokeilemaan!
Kik-puuro
2 rkl kikherneitä
puolikas banaani
1 dl kaurahiutaleita
1 tl chiaa
1,5 dl soijamaitoa
ripaus kanelia
Päälle 1 rkl cashewpähkinöitä
Näin valmistat:
1. Muussaa kikherneet ja puolet banaanista. Lisää kaurahiutaleet, chia, kaneli ja maito. Sekoita. Laita yöksi jääkaappiin.
2. Ota aamulla kulho jääkaapista ja viipaloi loput banaaninpuolikkaasta päälle. Hymyile.