Jos aikaa on vähän, tee pikatreeni. Pää tuulettuu ja lihakset saavat liikettä.

Joka paikan supertreeni

Kun treeneille ei tunnu olevan aikaa, tee edes tämä. Hikijumpan ei tarvitse kestää kauaa.

Treenaa näin: Toista jokaista liikettä 45 sekunnin ajan.➤ Tee kaikki liikkeet putkeen. Kun olet tehnyt kaikki liikkeet, pidä 1-2 minuutin tauko. ➤ Toista 3 kierrosta. ➤ Tee liikkeet niin rivakasti kuin pystyt ja säilytä hyvä tekniikka.

1 Rivakka x-hyppySeiso suorana tikkuasennossa jalat lähekkäin ja kädet vartalon vieressä. ➤ Hyppää jalat riuskasti leveään haaraan ja ojenna samalla kädet ylös pään päälle. ➤ Palauta liike hypyllä takaisin keskelle.Liike nostaa sykettä.

2 Vinot vatsatAsetu selinmakuulle. ➤ Tuo kädet pään sivuille, kohota ylävartaloa ja kurkota toisella kyynärpäällä kohti vastakkaista polvea. Liikuta samaan aikaan polvea kohti kyynärpäätä. ➤ Tee sama toiselle puolelle. Liike tuntuu vinoissa vatsalihaksissa.

3 Reipas kyykkyAsetu haara-asentoon ja nosta kädet suoriksi vartalon eteen. Tarkista, että polvet ja varpaat ovat samassa linjassa ja jännitä keskivartalo. ➤ Laskeudu reilusti kyykkyyn ja nouse takaisin ylös.➤ Varmista, ettet lukitse polvia yläasennossa, vaan niissä pysyy koko ajan pieni koukku. Liike tuntuu reisissä ja pakaroissa.

4 Huolellinen punnerrusAsetu lattialle punnerrusasentoon, jännitä keskivartalo tiukaksi ja punnerra nenä lähelle lattiaa.➤ Työnnä itsesi takaisin ylös. ➤ Varmista, ettei selkä pyörähdä notkolle tai peppu nouse muuta kroppaa ylemmäs. Liike tuntuu rintalihaksissa ja etuolkapäissä.

5 Paikallaan tikkausJuokse paikallaan ja tikkaa jalkoja pienin askelin niin nopeasti kuin pystyt. ➤ Pidä nopea vauhti yllä alusta loppuun. Liike nostaa sykettä.

Lue myös:

Valitse juuri oikea vatsatreeni

Näin räätälöit oman HIIT-treenisi

Teksti Janni Hussi
Kuvat Fabian Björk