Inspiroidu kamppailulajeista

Kamppailu-urheilijat ovat kovakuntoista sakkia. Lajeissa nimittäin loistavat kuntotaso ja kiinteä kroppa ovat usein ehdoton edellytys menestymiselle. Mutta emme mene karatesalille tai painijoiden treeniluolaan. Nyt matkimme maailman kovimpien kamppailijoiden kuntoharjoittelua. Heiltä voit oppia monia todella tehokkaita kikkoja, joilla teet kropastasi kestävämmän, ketterämmän, nopeamman ja kiinteämmän!

3 hyvää syytä tehdä kamppailutreeniä

1. Opit käyttämään kehoasi tehokkaasti. Kamppailijat optimoivat kaiken tekemisen. Esimerkiksi nyrkkeilyn, painin, judon ja vapaa-ottelun kaltaisissa painoluokkalajeissa tietystä kropan painosta pitää saada kaikki mahdollinen lyöntivoima, heittoteho ja potkuvoima irti. Siksi he ovat mestareita esimerkiksi siirtämään jalojen voimaa ylävartaloon. Kun opit tämän taidon, kaikesta tekemisestä eri urheilulajeissa ja arkiaskareissa tulee helpompaa. Tätä pääset treenaamaan FITin kamppailutreenissä.

2. Saat tehokasta kunto- ja kiinteytysvaikutusta. Kamppailijat ovat kovassa kestävyyskunnossa. Jos matsin kesken loppuu kunto, se merkitsee tappiota ja joskus kivuliaitakin osumia. Hapen siis pitää liikkua kehossa. Lajeissa on myös painoluokat, joten kropan pitää olla kiinteä, sillä rasva ei tuota voimaa. Kaikki treenin liikkeet pitävät sykkeen tehokkaasti ylhäällä ja kun teet ne kiertona, tiedät treenanneesi!

3. Saat hauskaa ärsykettä treeniisi. Monissa liikkeissä pääset tekemään suorituksia nopeasti ja hieman aggressiivisestikin. Tämä on joskus todella mukavaa ja terapeuttistakin. Kun paiskaat palloa seinään kaikin voimin, päivän ikävät asiat unohtuvat äkkiä ja treeni-endorfiinit valtaavat mielesi!

Teksti NNN