Ilmainen porrasäppi innostaa mielikuvilla

Ilmainen treenisovellus innostaa hylkäämään hissin ja palkitsee tunnetuilla maamerkeillä.

Testasimme treenisovelluksen

Testasimme suomalaisen porrasäppi Stairforcen ja kokeilimme, innostaako se valitsemaan portaat hissin sijaan. Sovellus on ilmainen, ja toimii toistaiseksi Applen puhelimissa.

Kiipeään portaita puhelimeen ladattu äppi taskussa. Neljännen kerroksen jälkeen reisissä alkaa jo tuntua, mutta ei auta, vielä lisää kolme kerrosta.

Seitsemännessä kerroksessa kännykän ruudulle ilmestyy Gizan Suuren pyramidin kuva ja tieto, että olen kiivennyt neljässä päivässä 156 metrin korkeuteen. Ok, tajuan! Näitä lukemia ei hissillä saavuteta.

Stairforcen ”isä”, palvelu­muotoilija Timo ­Leppänen toivoo, että yhä useampi innostuisi portaista arkiliikuntana pelin kautta. Pelaaminen syntyy siitä, että kutsut äpin käyttäjäksi kaveritkin. Sitten vaan kiipeämään yhdessä kohti tunnettuja huippuja.

Entä toimiiko porrasäppi oikeisiin porrastreenaajiin eli niihin, jotka kuntoilevat treenaamiseen rakennetuistta portaissa? Luultavasti vastaus on kyllä, sillä heikolla hetkellä, kun treeni kyllästyttää, puhelinssovelluksesta voi saada lisäpotkua. On kivempi tavoittaa avaruudellisia korkeuksia kuin saavuttaa viikosta toiseen aina samat 160 askelta.

www.stairforce.com

Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi Applen App Storesta

Teksti Taina Risto
Kuvat Fotolia