Huhtikuun Fitin kannessa on bloggaaja Kriselda.

Huhtikuun Fitin parhaat jutut – lue ainakin nämä!

Fitin päätoimittaja Taina Risto valitsi huhtikuun suosikit.

1. Päämääränä hyvä olo s. 14

Voiko liikunnanvihaajasta tulla päämäärätietoinen treenaaja? Voi, todistaa Pauliina Winter, 39. Pauliina löysi eron jälkeen aikaa itselleen ja aloitti projektinsa. Nyt hän lenkkeilee ja treenaa HIITtiä useita kertoja viikossa. Ruokavaliokin meni uusiksi.

2. Suomineito juoksee s. 30

Suomi on juoksukisoja väärällään, joten sijoitimme ne kartalle valintaa helpottamaan. Voit juosta maanteillä, poluilla, portailla tai tunturin rinteillä, ja valita minimatkan tai maratonin. Katso, mikä niistä osuu kodin, mökin tai kesälomareissusi varrelle.

3. 3 x hyppää satulaan s. 32

Millainen pyörätreeni sinulle sopisi? Teimme HIIT-treenaajan, mindfulness-ajelijan ja metsäpyöräilijän pyöräohjelmat ja valitsimme uutuusmalleista suosikkipyörät treenaajan mukaan.

4. Vatsa, älä vaivaa s. 58

Vatsavaivalle on aina syynsä, joka on useimmiten vaaraton. Listasimme kaikenlaiset turvottajat ja närästykset. Lue, miten ne rauhoitetaan.

5. Helli hedelmällisyyttä s. 64

Voiko himotreenaaminen ehkäistä raskaaksi tulemista? Voi, sanoo asiantuntijamme naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Tarja Olkinuora. Liian kova ja erityisesti pitkäkestoinen harjoittelu aiheuttaa keholle kuormitustilan, jossa ei ole otollista kypsytellä munasoluja. Vaihda siis rauhallisempaan tahtiin, jos vauva on toiveissa.

Teksti Taina Risto
Kuvat Veera Näsänen, Tomi Nuotsalo, Fotolia, valmistajat Tomi Nuotsalo, Fotolia, valmistajat