Fitin kansimalli Helen Preis: ”Tämän ikäisenä olen oikean näköinen”

Fitin maaliskuun kansimalli Helen Preis, 27, ei anna kenenkään lannistaa itseään.

”Työskentelen Wilhelmina-mallitoimistossa New Yorkissa sporttimallina ja teen kuvauksia muun muassa Nikelle, Under Armourille ja Lululemonille. Sporttimalleista on yhä kovempi kysyntä.

Mallin urani käynnistyi mutkien kautta, sillä aiemmin minulla oli joko liikaa painoa tai olin väärän näköinen. Suomen Huippu­malli haussa -kisassa tulin toiseksi. Vasta kun työskentelin Berliinissä, minut löydettiin. Nyt, vajaa kolmekymppisenä, olen ­oikean näköinen.

Asun Brooklynissa ja treenaan kuudesti viikossa meidän talon kuntosalilla, mikä on kätevää. Lisäksi juoksen, joogaan, harrastan street-tansseja ja nyrkkeilen. Perjantai-iltaisin meillä on työkavereiden kanssa Fitness Friday eli treenaamme yhdessä. Meillä on hyvä ilmapiiri, vaikka kaikki kilpailevat keskenään.

Terveellisesti syöminen ei ole helppoa, kun matkustaa paljon työkseen ja yrittää säästää. Minusta 15 euroa salaatista on paljon. Siksi tulee välillä syötyä epäterveellisesti. Nyt olen ollut viisi viikkoa matalahiilihydraattisella dieetillä, ja sehän kyllä puree.

Olen kotoisin Tallinnasta ja opiskelin ­taloutta Lappeenrannassa. Tapasin etelä­afrikkalaisen mieheni Helsingissä. Viihdymme New Yorkissa, ja haaveilen green cardista, jotta voisin tehdä muitakin ­töitä. Opiskelen näyttelijäksi mallin töiden ohella. Katsotaan miten minulle käy. Mottoni on, että älä anna kenenkään lannistaa ­sinua.”

Helen Preisin löydät Fitin numeron 3/2018 kannesta ja muotijutusta.