Asiantuntijan mukaan hyvän olon säilyttämiseksi normaalia ruokaa ei kannata jättää kokonaan pois, vaan ainoastaan keventää.

Asiantuntija kertoo: Miten syödä muuta ruokaa herkkupäivänä?

Minulla on tapana pitää lauantaisin herkkupäivä. Silloin ostan irtokarkkia, sipsiä ja herkkuja, mutta päivän aikana syön muuta ruokaa vähemmän. Onko tämä hyvä toimintamalli?

Kuitu ja proteiini tasapainottavat  verensokerin vaihtelua silloin, kun sokeria syödään runsaammin, joten hyvän olon säilyttämiseksi normaalia ruokaa ei kannata jättää kokonaan pois, vaan ainoastaan keventää. Jätä ruuan hiilihydraatit ja rasvat vain vähemmälle, koska juuri niitä kertyy herkuista.

Pääateriat kannattaa koostaa valtaosin kasviksista ja vähärasvaisista proteiininlähteistä. Kohtuullinen määrä runsaskuituisia viljatuotteita sopii myös.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Herkkupäivän ateriat valitaan huolella

Herkkupäivän menu voisi olla tällainen: Aamiaiseksi täysjyväpuuroa marjojen ja rahkan kera. Lounaalla kana-kasviskeittoa ja pari hapankorppua. Päivällisellä tofu-kasvisvokkia ja rasvatonta piimää tai maitoa. Näin pääatearioiden energiamäärä jää kohtuulliseksi ja herkkuja voi syödä huolettomammin.

Asiantuntijana laillistettu ravitsemusterapeutti Merja Kiviranta-Mölsä

Lue myös:

Vastustamaton kevyt brownie sulaa suussa

Tätä herkkua et voi vastustaa – yhdistä ovelasti avokado ja suklaa

Cosmopolitanista:

12 vinkkiä terveel­li­sempään elämään

Teksti Fit-toimitus