Reissu ei sotke treenejä, jos hieman ennakoit liikunnan ja ruokailun kanssa.

Älä anna reissun sotkea treenejä – 4 vinkkiä

Jo neljän päivän reissu voi laittaa treenit löpinäksi. Jos matkustelet usein, näistä vinkeistä voi olla hyötyä.

Lyhytkin reissu voi notkauttaa hyvän treeniputken. Pahimmillaan säännölliset matkat torpedoivat kuntotavoitteiden saavuttamisen kokonaan. Onneksi näin ei tarvitse käydä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

1. Ennakoi liikuntamahdollisuudet ja ravintolat

Suurin syy reissuilla repsahtamiseen on se, ettei tuleviin olosuhteisiin valmistauduta. Selvitä siis yksityiskohdat ajoissa. Kysy lentoyhtiöstä, mitä koneessa tarjoillaan.

Tsekkaa netistä, millaisia ravintoloita hotellisi lähellä sijaitsee. Selvitä, onko hotellissa kuntosalia tai muita liikuntamahdollisuuksia. Kuulostaa työläältä, mutta vaatii yleensä vain muutaman puhelun tai klikkauksen.

2. Tee itsellesi treeniohjelma

Tärkeintä on, että pystyt matkasi aikana ylläpitämään kuntotasosi. Neljän päivän reissulla ehdit tehdä neljä treeniä. Vaikka oma salisi ei kulje matkatavaroissa, treenata voit aina.

Tarvitset vain 10–15 minuuttia ja pari neliömetriä, niin voit tehdä oman kehon painolla tehokkaan harjoituksen, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa jopa seuraavat 24 tuntia.

Toista 10–15 minuuttia vuoron perään niin monta kierrosta kuin mahdollista:

10 x etunojapunnerrukset

10 x kyykyt

5 x burpee-hypyt

3. Skippaa epäterveelliset ruuat

Skarppaa itsekuriasi ja mieti etukäteen syömisiäsi, ettet sorru epäterveellisiin snackeihin. Varaa pitemmille lennoille evääksi maustamattomia pähkinöitä. Juo paljon vettä.

Vältä lennon aikana ja sen jälkeen hiilareita, sillä ne keräävät nestettä kehoon ja lisäävät turvotusta. Syö lennon jälkeen vihreitä kasviksia sisältävä ateria. Jos ravintoloista ei löydy sopivia annoksia, kysyminen kannattaa aina – useimmiten erityispyynnöt onnistuvat.

4. Lepää ja nuku tarpeeksi

Jos suinkin mahdollista, älä tee töitä myöhään tai unohdu kollegan kanssa hotellin baariin. Illallisillakaan ei ole pakko juoda alkoholia, vaikka sitä tarjotaan.

Muutamalla drinksulla relaaminen työ- tai lomapäivän päätteeksi saattaa houkuttaa, mutta jo pari lasia viiniä heikentää unenlaatua ja aiheuttaa repsahtamisvaaran syömisissä ja treenaamisessa varsinkin, jos olet reissussa paljon. Rentoudu huoneessasi ajoissa ja pimennä koko huone yöksi.

Asiantuntijana personal trainer Tomi Kokko.

Teksti Mirja Aarnio